– Vi vil have mere end det

– Vi vil have mere end det

Af Inge Messerschmidt
gruppeformand DF

og
Charlotte Drue
gruppeformand SociaLiberale

Sidste uge kunne vi læse i et debatindlæg skrevet af Tina Tving Stauning om øget fokus på de unge og deres muligheder for medindflydelse efter henvendelse fra både Charlotte Drue og mig før sommerferien.

En beskrivelse af hvad der sker allerede nu, og hvordan det store elevråd får fordelt de 100.000 kr, de får tildelt “til gode aktiviteter på skolerne”

Videre skriver Tina, “Jeg har oplevet, hvordan 9. klasse har diskuteret vigtige politiske dilemmaer i byrådssalen i spillet Markland, og jeg ved at Ungerådet har haft op- og nedture i forhold til at aktivere de unge i beslutninger omkring deres by og kommune”.

Og det er jo rigtig fint.

Men både Charlotte og jeg vil meget mere end det.

Vi har begge ønsket at få en sag på Byrådets dagsorden om etablering af et “Ungebyråd” i lighed med flere andre kommuner.

Et Ungebyråd der har fingeren på pulsen i forhold til andre områder, end vi 23 har.

Et Ungebyråd der kan drøfte sager og ved enighed anmode om, at disse sager rejses direkte på et byrådsmøde, hvor vi 23 byrådsmedlemmer drøfter og tager stilling til Ungebyrådets indstilling.

De unge ved, hvad der foregår blandt de unge.

De unge ved, hvad der er aktuelt hos de unge.

De unge ved, hvad der er vigtigt for de unge.

De unge ved, hvad der skal til, for at det bliver trygt at være ung i kommunen.

Og meget mere, som vi 23 ikke kan sætte ord på.

Som vi alle kan læse i Tinas debatindlæg, mener hun tydeligvis ikke, der er grundlag for yderligere tiltag, og dermed ønskes sagen ikke sat til drøftelse på Byrådets dagsorden.

For de unge er allerede nu høringsberettigede ved diverse sager.

Lidt undrende kan jeg konstatere, at jeg i mine nu snart 10 år i Byrådet, hvor jeg har været medlem af både Fritidsudvalget og Uddannelsesudvalget, der begge har med unge at gøre, aldrig har set et høringssvar fra de unge.

Der skrives, at der er problemer med at “aktivere” unge til “Ungerådet”. Måske fordi de unge ikke er klar over, at der er et “Ungeråd” og/eller, hvad det beskæftiger sig med. Hvilke muligheder det giver de unge. Man melder sig jo ikke til noget, man ikke ved findes.

Det, mener vi ikke, er ok.

Vi ønsker begge at kunne fremlægge, hvad vi mener, der er godt ved etableringen af et Ungebyråd, og hvilke muligheder det giver de unge at få mere indflydelse på og i kommunen.

Det er på tide, der kommer en version 2.0 til gavn for vores ungdom i Frederikssund Kommune.

Derfor ønsker Charlotte og jeg at få en sag på Byrådets dagsorden. At få sat ord på, hvad vi hver især mener er vigtigt i forhold til de unge og deres muligheder for indvirken på deres egne forhold.

Andre artikler fra denne uge

Danmark Spiste Sammen


Fællesspisning af brændende kærlighed – uden rødbeder. SKIBBY: 54 deltagere havde fundet vej til Ældre Sagen Skibbys arrangement i samarbejde

Læs mere »