Til Evigt Minde: Slot åbner med jubilæumsudstilling

Til Evigt Minde: Slot åbner med jubilæumsudstilling
Nordfacade, Jægerspris Slot. Foto: Henrik Ledet

JÆGERSPRIS: Det handler om grevinde Danner, når Jægerspris Slot åbner lørdag 4. maj med en helt særlig jubilæumsudstilling.

Med udstillingen Til Evigt Minde. Grevinde Danners Jægerspris fejrer Kong Frederik den Syvendes Stiftelse sit 150-års jubilæum på Jægerspris Slot. Stiftelsen var Danners idé, og den trådte i kraft, da hun døde i 1874. Lige siden har Stiftelsen arbejdet på at opfylde Danners todelte ønske: At hjælpe samfundets svageste og sikre Frederik 7.s minde.

Historien om grevinde Louise Danners liv lyder som et eventyr. Hun blev født i København i 1815, som datter af en ugift tjenestepige, og alligevel endte hun med at gifte sig med Frederik 7. – og så blive en af landets store velgørere. Hvem havde troet det?

Årets udstilling er en unik mulighed for at se slottets samling af portrætter af grevinde Danner. Malerierne er aldrig før udstillet side om side, og de vises sammen med portrætter af grevindens nærmeste: Hendes mand, Frederik 7., og parrets fortrolige ven, Carl Berling.

Louise Danner var modig og oplevede mere end de fleste. Hun overskred sociale og geografiske grænser – og alligevel glemte hun aldrig sin egen historie.

I udstillingen kan børnefamilier dykke ned i den fantastiske historie om Louise i lydfortællingerne om Livets tilfældighed, Kærlighed, Misundelse og Velgørenhed.

Museet er åbent fra 4. maj til 27. oktober, og alle søndage i maj er der omvisning i jubilæumsudstillingen om grevinde Danner. På www.kongfrederik.dk er der info om åbningstider og billetter.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »