Natur-app runder over 100.000 plantefund

Natur-app runder over 100.000 plantefund

NATUREN: Orkidéer, violer, læbeblomster og mælkebøtter. Med appen ”Arter” i hånden er danskerne i fuldt gang med at registrere tusindvis af vilde planter.

På lidt mere end to år har appens brugere registreret over 115.000 såkaldte karplanter fordelt på over 2.600 arter, som samtidig har fået deres voksested registreret.

På den måde bidrager Arter til kortlægge planterigdommen i Danmark.

Arter kan hentes i alle app-stores.

Kan beskytte sjældne arter

Alle kan downloade Arter, som hjælper med at identificere planter, svampe og dyr, man møder i landskabet.

Appen virker ved, at man tager et foto, og så svarer appen tilbage med sit bud på, hvad man har fundet.

Viden om arternes levesteder og antal er blandt andet nyttig for forskningsverdenen og myndigheder, der skal planlægge naturpleje og beskytte sjældne planter og dyr.

De registrerede karplanter bliver løbende tjekket og godkendt af andre planteinteresserede brugere og frivillige eksperter, der følger med i registreringerne.

Alle, der har registreret en art med Arter, får besked gennem appen, når fundet er godkendt, dvs. når det har fået bekræftet sin rigtighed på baggrund af artsnavn, placering og tidspunkt.

Arter har eksisteret i lidt over to år, og i den tid har brugerne registreret over 230.000 godkendte plante-, dyre- og svampefund i Arter.

I alt har danskerne indsendt 394.084 fund på Arter.

Arter-appen har over 18.000 brugere.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »