Pas på svindel – fup og fidus

Pas på svindel – fup og fidus

SKIBBY: Ældre Sagen, Skibby, Danske Seniorer Skibby og Brugerrådet har i fællesskab holdt et møde på Ældrecentret med emnet ”Pas på svindel – Fup og Fidus”.

Nordea Frederikssund og nærpolitiet henvendte sig, idet de meget gerne ville komme og holde et indlæg for vores ældre medborgere og advare imod den svindel som ældre – mest ældre kvinder – bliver udsat for, fortæller Frede Christensen fra Ældre Sagen Skibby.

Filialdirektør Jan Mølgaard, bankrådgiver Anja Kure Hamborg, begge Nordea Frederikssund samt politiassistent Michael Dettmann, område-/nærbetjent, Frederikssund Kommune var til stede og deltagerne – hvoraf der var mødt 84 – fik en god orientering og kunne også selv bidrage både med spørgsmål og eksempler, de selv har været udsat for.

Politiet præciserede meget kraftigt, at politiet ikke ringer til borgerne omkring deres konti. Politiet kommer ud, hvis de vil en noget.

Ring altid til 114 hvis det skal bekræftes, at det er en rigtig politibetjent man taler med i telefonen. De kan hurtig se, om vedkommende er betjent.

Endvidere blev der givet fem enkelte råd, som kan findes på Nordea.dk/svindel, Sikkerhed og bedrageri, hvor man kan læse rådene mere uddybende, men ellers var rådene i overskrifter:

1. Udleverer aldrig MITID eller kontooplysninger til en i telefonen og lav aldrig en overførsel, fordi nogen forsøger at overtage dig til det.

2. Læs altid teksten i MIT-
ID app eller SMS, inden du bekræfter.

3. Klik ikke på et link i en SMS eller e-mail, du ikke har bedt om.

4. Lad dig ikke narre af ”love scams” eller investeringsfup.

5. Tal med dine nærmeste om digital svindel og hold dig opdateret.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »