Stor interesse for arkitektkonkurrence

Stor interesse for arkitektkonkurrence
Frederikssund Lystbådehavn. Foto: Steen Westh

FREDERIKSSUND: Interessen for at blive en del af arkitektkonkurrencen for Maritimt Center Frederikssund har været stor. Og ikke alene har der været mange ansøgere, men kvaliteten af ansøgerfeltet har været højt.

Borgmester Tina Tving Stauning (A), som også er en del af konkurrencens dommerkomite, er begejstret for den store interesse for konkurrencen.

– Der ligger flere års arbejde, både hos foreningerne og politisk i udvalg og byråd, bag dette visionære konkurrenceprogram.

– Derfor glæder det mig at se, at interessen og kvaliteten af de konkurrerende arkitektteams er stor – det vidner om, at andre end os selv kan se projektets store potentiale som et fyrtårnsprojekt for fremtidens lystbådehavn, siger borgmester Tina Tving Stauning.

Fem udvalgt

Ud af et felt på 15 stærke ansøgere er fem teams blevet prækvalificeret.

De udvalgte teams er valgt på baggrund af deres kompetencer og referenceprojekter inden for maritime projekter, forenings-, aktivitets- og kulturhuse.

Opgavens størrelse og kompleksitet stiller krav til, at de konkurrerende teams stiller med stærke kompetencer indenfor både bygningsarkitektur, landskabsarkitektur og solid ingeniørfaglig ekspertise i havnefaciliteter.

De teams som er udvalgt til at deltage i konkurrencen er i vilkårlig rækkefølge:

• Cubo Arkitekter

• Open Platform

• JAJA Arkitekter

• Sweco Danmark

• 3XN.

Arkitektfirmaerne skal kæmpe om at tegne og visualiserer fremtidens Maritimt Center og lystbådehavnsområde på baggrund af et konkurrenceprogram, der hviler på fire hovedvisioner:

1. Nytænkende maritime faciliteter.

2. En åben havn for alle.

3. Byrummet ned til vandet.

4. En moderne og bæredygtig havn.

Projektet Maritimt Center har modtaget en fondsbevilling fra Lokale- og Anlægsfonden på 15 millioner kroner.

Arkitektkonkurrencen skydes i gang nu og vinderen offentliggøres til august.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »