Kranselægning på havnen

Kranselægning på havnen

FREDERIKSSUND: Lørdag den 4. maj er der kranselægning på havnen og aftengudstjeneste i Frederikssund Kirke, fortæller Kurt Terkelsen, Skibby, der er formand for Frederikssund Marineforening.                                                                                                                            

– Vores arrangement, til minde om de faldne søfolk og frihedskæmpere, viser,  at der stadig er grund til at markere 4. maj 1945, da vi bliv frie igen efter fem års tysk besættelse. 

– Vi opnåede nye højder i deltagerantallet – målt på de forgående år – som vidnede om, at frederikssunderne stadig har interesse og respekt for historien.

Arrangementet afvikledes igen i år sammen med Frederikssund kirke, Frederikssund Marineforening, Garderforeningen, Garderhusarforeningen, Danmarks Veteraner, Flyvevåbnets soldaterforening, Kystartilleriforeningen og De danske forsvarsbrødre.

Højtideligheden starter ved hornminen på havnen, hvor der blandt andet er tale af orlogspræst Frank Bjørn Christensen, som også holder en lille andagt ”for de danske sømænd og de danske soldater”. Landssekretær, Birger Tykskov, vil lægge en krans ved minen.

Derefter holder sognepræst, Thomas M. Rønberg en stemningsfuld 4. maj-aftengudstjenestet. Her bliver sunget nogle af de fædrelandssange, som var knyttet til befrielsen .                                                                

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »