Kommunens sagsbehandling på socialområdet skal styrkes

Kommunens sagsbehandling på socialområdet skal styrkes

Af Susanne Bettina Jørgensen
Byrådsmedlem Frederikssund (A)
Ventevej 6, Skibby

I Frederikssund Kommune har vi en udfordring med sagsbehandling på socialområdet. Det mærker jeg som udvalgsformand ved, at der løbende kommer henvendelser fra borgere, der står i en fortvivlet situation.

Sagsbehandlingen trækker ud og de løsninger, der tilbydes, er ikke altid de helt rigtige. 

For Socialdemokratiet er det en høj prioritet, at man som borger i kommunen kan føle sig tryg og i gode hænder, når man er i den situation, at man har brug for særlig støtte, eller når ens nærmeste har det. 

Det må ikke være en ”kamp” mod systemet, hvor man føler, at man igen og igen skal forklare sig eller forsvare sig. 

Jeg er sikker på, at vores sagsbehandlere er dygtige og gør alt det bedste, de kan. Men de har simpelthen for travlt. De har for mange sager, de skal behandle, samtidig med at vi i kommunen har svært ved både at rekruttere og fastholde sagsbehandlerne. 

I 2018 var personaleudskiftningen på området mere end 30 procent. Det er en kæmpe belastning for borgere, der har det svært i forvejen men også for sagsbehandlerne selv, som bliver overbebyrdede og måske syge af for meget arbejde. 

Det kan vi sagtens gøre bedre i vores kommune. 

Helt enkelt så skal der tilføres flere midler til området, så vi kan få det nødvendige antal sagsbehandlere, og så de også løbende kan blive kompetenceudviklet.

Derfor vil jeg, som Socialdemokrat og udvalgsformand, opfordre hele Byrådet til, at vi prioriterer området i de kommende budgetforhandlinger. 

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »