Sikkerheds- ventiler i lokalpolitik

Sikkerheds- ventiler i lokalpolitik

Af Jørgen Olsen
Irisvej 35, Skibby

 

Sikkerhedsventilen på vandvarmeren skal lade et uønsket overtryk slippe ud. Den skal aktiveres manuelt een gang om året. 

En trykkoger til madlavning har også sikkerhedsventil.  I min barndom havde vi en udgave med et lod der stod og hvislede og vibrerede så hyggeligt når trykket var i orden. 

En dag blev der kogt sagogryn. Pludselig var tavsheden larmende. Der blev kommanderet ”i dækning”, og alle fløj under køkkenbordet. Grynene havde lukket for ventilen. Eksplosion fulgte. Hele køkkenet var dækket af de små sagogryn. Så forestod en større rengøring.  

Der vil altid være murren, hvislen hos borgerne i en kommune. Det er umuligt, at gøre alle tilfredse. Alle kan finde hår i suppen. Mange føler, der ikke lyttes – bliver spist af med en sludder for en sladder. Så vokser trykket.  

Utilfredsheden, overtrykket slippes ud gennem for eksempel læserbreve, borgermøder. 

Uanset om man bryder sig om det eller ej, er de sociale medier en platform for debat.

En ny side på facebook – Frederikssund under overfladen – er specifikt “oprettet med det formål at debattere de lokalpolitiske forhold samt den lokalpolitiske dagsorden.”

Hvilken debativer. Borgere har lagt ting op, de mener bør drøftes og forklares. Ting man ikke forstår og stærkt undrer sig over, i ægte interesse for en endnu bedre udvikling af kommunen. 

På mindre end en uge er der kommet hele 790 kommentarer om mange emner. Kunne frygte brok og udbredt negativitet – Nej et opslag om udvikling af Hornsherred står alene for 110 gode konstruktive kommentarer.

Vil vove den påstand, at dersom administration, byrådsmedlemmer ville følge med, ville de erfare en ”folkelig visdom” baseret på hverdagens erfaringer, der kunne være til gavn for alle.

Og man bliver fri for den store rengøring, hvis trykkogeren går i luften, fordi man koger det forkerte og ikke er opmærksom på faresignaler. 

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »