På tur med fotografen

På tur med fotografen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]HORNSHERRED: Fotograf  Steen Westh har været på tur med sit kamera i den vestlige del af Hornsherred. Det er der kommet en solrig fotoserie ud af.

Han er blandt andet stoppet op mellem Blakke Mølle og Vejleby fra et punkt kaldet ”Blæsenborg”. 

– Blæsenborg er angiveligt det næsthøjeste punkt i Hornsherred. Da jeg var barn – for 50 år siden – kunne man se fem større byer fra bakketoppen: Holbæk, Nykøbing Sjælland, Frederiksvær, Frederikssund og Roskilde. Nu er der høje træer, der forhindrer det syn, fortæller han.

På motivet kan man skimte idrætsanlægget i Ferslev. I baggrunden Roskilde Fjord ved Borrevejle Vig. Allerlængst ude ses det ”rustne”  forbrændingsanlæg i Roskilde.

Bliv dog lidt længere
I Vejleby faldt Steen Westh over et par skilte ved indkørslen til byen.

– I Vejleby er vi vilde med at man bliver lidt længere,  fortæller Henrik Caspersen, der er medlem af Vejleby Bylaugs trafiksikkerhedsudvalget. 

– Derfor blev vi rigtig glade, da Frederikssund Kommune besluttede at lave byen til en 40 km’s zone. Der bliver stadig kørt alt for stærkt gennem byen, så derfor gør vi, hvad vi kan for at opfordre bilister til at sætte farten ned med blandt andet små budskaber på vores plakatholdere, når der ellers ikke er andre arrangementer i byen. 

Lige nu ønsker bylavet sig en stander med en smiley, som der eksempelvis er sat op på Færgevej i Frederikssund. 

– Vi er overbeviste om, at en grøn smiley kan få de fleste til at slippe foden fra speederen. Det ville være dejligt, hvis vi med en smiley-stander, kunne få bilister til også at træde på bremsen på vej igennem Vejleby oppe fra Blakke Mølle, lyder det fra Henrik Caspersen.

Ved Skuldelev  strand mødte fotografen Samuel på næsten 2 år, der prøvede ”Det Store Hav” – Roskilde Fjord – for første gang.[/vc_column_text][vc_gallery interval=”5″ images=”40298,40299,40301,40302″ img_size=”800×400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge