Kommunen har trukket håndbremsen

Kommunen har trukket håndbremsen

Kommunen har budgetteret med indtægter for 163 millioner kroner på Vinge-projektet i 2017. De penge er ikke kommet ind; derfor er Økonomiudvalget blevet præsenteret for et sparekatalog med blandt andet anlægsstop. Byrådet behandler forslagene onsdag.

Af Conny Probst

FREDERIKSSUND KOMMUNE: – Det er et ualmindeligt stort fejlskøn, hvor man trods alt burde have en vis forventning og viden om, hvor mange byggeretter man rent faktisk kan sælge.
Det sagde professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet Bent Greve til DR, da det i sidste uge kom frem, at Frederikssund Kommune mangler 163 millioner kroner i kassen.
Han blev suppleret at Roger Buch, forskningschef og kommunalforsker ved Danmarks Medie- og journalisthøjskole, der undrede sig over, at man havde ladet så stor en del af den kommunale økonomi basere sig på indtægter fra byggeudvikling.
Onsdag var det Økonomiudvalgets tur til at se nærmere på de manglende millioner som skyldes en forsinkelse af salgsindtægter vedrørende Vinge Centrum.

Midlertidigt anlægsstop
Administrationen havde fremlagt en række handlemuligheder, som udvalget tog til efterretning. Nu er det op til byrådet at få styr på økonomien.
Forslagene indebærer en midlertidig opbremsning af budgetterede udgifter – primært anlægsudgifter – i både 2018 og overslagsårene 2019 til 2021. Det medfører mindreudgifter i 2018 på 19,1 millioner kroner og 101,7 millioner kroner i overslagsårene.
Herudover kan der spares otte millioner kroner ved mindre opsparing til tjenestemandspensioner og syv millioner ved at dæmpe uddannelsesaktiviteten i 2018.
Sparekataloget indeholdt tillige en reduktion i de budgetterede driftsudgifter på 33,4 millioner kroner i 2018 og 2,4 millioner i 2019.
Salg af grunde og ejendomme er sat til at medføre merindtægter på 31,9 millioner i 2018 og mindreindtægter på 11,4 millioner i 2019 til 2021.
Samlet set er det foreslået besparelser på 99,4 millioner kroner i 2018 og yderligere 92,7 millioner i 2019 til 2021, som byrådet skal diskutere den 20. december..

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »