Der var ikke olie nok til alle fakler

Der var ikke olie nok til alle fakler

Mellem 700 og 900 borgere på begge sider af Kronprins Frederiks Bro gik i fakkeltog for at protestere mod udsigten til brugerbetaling på den kommende Kronprinsesse Marys Bro.

Af Conny Probst

FREDERIKSSUND: Der blev solgt fakler til ti kroner stykket, da en stor gruppe borgere gik i protestmarch over Kronprins Frederiks Bro forrige weekend.
– Vi solgte 500 fakler, men vi kunne have solgt endnu flere. Vi løb simpelthen tør for olie, fortæller Kenneth Jensen (A), der også var mødt op for at protestere mod den betaling, som brugere af den kommende højbro er blevet stillet i udsigt.
De protesterende borgere mødtes klokken 17 på hver side af broen, ved grillbaren på Frederikssund-siden og på parkeringspladsen ved Færgegården på Hornsherred-siden.
Der var udstationeret en gruppeleder på hver siden. Vedkommende solgte fakler og satte kæden i gang.
De to grupper mødtes på midten af broen, hilste på hinanden, hejste faklerne, spadserede over på den anden side – og returnerede igen.
Mellem 700 og 900 borgere deltog i protestmarchen.
– Vi har fået produceret 500 streamers med ”Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro. De er blevet uddelt via lokale forretninger og var allerede væk efter en uge. Så der er blevet sat et nyt oplag i produktion, fortæller Kenneth Jensen.
Nej tak-facebook-siden har på få uger fået over 8.000 medlemmer. Herudover har cirka 3.000 været inde på skrivunder.net for at markere deres utilfredshed.

Foto: Modefotografen.dk

Andre artikler fra denne uge