Ildsjæl fylder rundt: Asger Thomsen 80 år

Ildsjæl fylder rundt: Asger Thomsen 80 år
Asger Thomsen med sin kone Inge, der har været med i alt, hvad han har bedrevet.

Søndag den 10. september fylder Asger Thomsen 80 år. Han har boet i området i 50 år og været aktiv i det lokale foreningsliv lige så længe.

 

KIRKE HYLLINGE: – De gamle Skibby og Bramsnæs kommuner har været mit ”jagtterræn”. Lige fra starten på Sæby-Gershøj Friluftsbad til Bramsnæs Kunstforening. Også da den blev til Lejre Kunstforening, fortæller han.
Asger Thomsen er opvokset på en gård ved Maribo på Lolland. Efter studentereksamen var han lærervikar på forskellige skoler i et år og tog lærereksamen fra Vordingborg Seminarium i 1960.
Det første år var han lærer ved Statsungehjemmet Sølager ved Hundested og fra 1961 til 1965 lærer ved Behandlingshjemmet Stutgården i Hillerød. I sin fritid læste han til skolepsykolog på Danmarks Lærerhøjskole og studerede psykologi ved Københavns Universitet.
Fra 1965 til 1972 var Asger Thomsen leder af skolen på Børnepsykiatrisk afdeling på Statshospitalet i Glostrup.
Frem til 2000, hvor han gik på pension, var han først adjunkt og senere lektor i pædagogiske og psykologiske fag samt billedkunst på Holbæk Seminarium.
Han er medstifter af landsforeningen BRIS, Børns Rettigheder i Samfundet.
I 1967 købte han det nedlagte husmandssted på Trekroner 3, hvor han stadig bor med sin kone Inge Thomsen.

 

Det lokale foreningsliv
Fra 1956 og frem til 2002 har Asger Thomsen spillet på trompet i flere jazzorkestre, og i en ti-årig periode tillige spillemandsmusik på violin, blandt andet i ”Biltrisspillemændene”. Han har været formand for Sæby-Gershøj Skoles forældrekreds, der blev oprettet for at bevare den lukningstruede skole, og var medinitiativtager til skolens friluftssvømmebassin, delvist bygget af forældre. Han var den første formand for Sæby-Gershøj Svømmeforening.
På listen over lokalt engagement står også formand for Bramsnæs Museumsforening, formand Bramsnæs Lokalhistoriske Forening, initiativtager til Bramsnæs Kulturdage og til Hornsherred Folkedansere.
I 1992 fik Asger Thomsen lagt Bramsnæs Arkiv og Museum ind under Roskilde Museum, så man fik del i den statslige museumsstøtte.
Asger Thomsen dyrker og skriver om lokalhistorie og slægtsforskning og holder jævnligt foredrag inden for historie og kunst rundt om i landet. Han har været biavler siden 1984 og har i alle årene holdt høns, gæs, kalkuner, kaniner, grise, ponyer, får og geder på ejendommen.

Andre artikler fra denne uge