Fire gange så meget retro

0

Retro-Shoppen er i fuld gang med at flytte fra Hovedgaden 13B til nummer 58A. Fra 100 til
467 kvm.

Af Conny Probst

SKIBBY: Retro-Shoppen sælger håndplukkede møbler og brugskunst fra perioden 1940 til 1980. Nu har Camilla Lyonsbor fået ikke mindre end 467 kvadratmeter at boltre sig på. Og hun har intet besvær med at fylde det store lokale ud.

– Jeg hjælper både private og erhverv med at indrette med genbrug, siger hun og viser rundt blandt de mange spændende ting, der er opdelt efter stilarter. 

– Her er vintage ”pigeting” til sommerhuset, og her er ”mandehørm” og industrielle ting, forklarer hun og fortsætter til afdelingen med de mere landlige og romantiske  ting og til afdelingen, der rummer  nyt nordisk design.

– Her er også masser af teak og palisander fra 60’erne til 70’erne. Mit håb er at blive Hornsherreds største butik med ting fra perioden 1940 til 1980, siger  Camilla Lyonsbor.

Hun arbejder ud fra en filosofi om, at alt kan genbruges og forsøger så vidt muligt at have et udvalg af varer i alle kategorier. 

Hos Retro-Shoppen kan man både finde vintage og klassiske møbler, designmøbler, keramik, lamper, billeder, plakater, glas og køkkengrej.

Alt overskydende fra større opkøb, der ikke passer ind i perioden, ryger i afdelingen for loppeting.

– Loppeafdelingen er for dem, der gerne vil gå og dimse, siger hun.

I den nye butik er der også blevet plads til en afdeling med kongeligt porcelæn.

Mange af tingene har Camilla Lyonsbor samlet gennem en årrække. I en stresset hverdag som sygeplejerske på en akut hjerteafdeling, fandt hun ud af, at hun  kunne slappe af ved at gå på loppemarkeder. Så hun sagde sin stilling op og debuterede som selvstændig med Retro-Shoppen.

– Jeg startede med små butikker. Nu er det nu, siger Camilla Lyonsbor, der holder åbningsfest i de nye lokaler den 30. og 31. maj.

Deltag i debatten
Share.

About Author