En kage til Team Astrid

En kage til Team Astrid

SKIBBY: Tak er kun et fattigt ord, siger Susanne Sørensen, og retter sammen med resten af  Team Astrid en tak til bageren og en helt særlig tak til konditoren Lotte hos Skibby Bageren.

– Som mange ved, så mistede vi vores elskede Astrid i 2015. Hun døde blot ni år gammel på grund af en tumor i hjernestammen. 

Astrid var en uselvisk lille pige, og derfor har familien valgt at følge i hendes fodspor og følge hendes ønsker om at hjælpe andre. 

– Derfor har vi side februar 2015 holdt en del forskellige arrangementer for at samle penge ind til Knæk Cancer,  Foreningen Cancerbarn, Hospitalsklovnene, Stafet for Livet mm. Vi har snart samlet tæt ved en halv million, fortæller Susanne Sørensen. 

Første arrangement blev holdt på græsset ved Astrids skole, en familie og mindedag der blev besøgt af mere end 700 mennesker.

– Allerede dengang donerede bageren os 10 store gavekort, og konditoren lavede mere end 500 lyserøde hjerte kyskager med Astrids forbogstav på. Lotte havde fundet ud af, at kyskager betød noget ganske særligt for Astrid.

Siden da, har de flere gange doneret og lavet os de lækreste kager, når vi har gået med i stafet for livet. Lotte har også lavet bunkevis af kyskager, som lillesøster Alma, der også går med, har kunnet sælge og derved tjene penge til kræftforskning og patientstøtte. 

En lyshåret engel
I år kom konditoren igen og spurgte, om hun ikke skulle lave en kage til året stafet.  En kage med Astrid på. 

– Vi sagde selvfølgelig 1000 tak og forventede en af hendes lækre kager med Astrids navn på, fortæller Susanne Sørensen. 

Da vi hentede vores kage i bagerforretningen, blev vi mødt af Lotte, der smilende viste os kagen. Og den var ikke kun med navn på; det var et lille mesterværk. 

– Taknemmeligheden var stor, og da konditoren ydermere fortalte, at det jo selvfølgelig var vores lyshårede Astrid, der stod i midten omgivet af sine nye englevenner, ja så løb taknemmelighedstårerne.   

Lotte havde selvfølgelig også lige bagt 117 hjertekys, som Alma igen kunne spise, sælge eller dele ud ved stafetten. 

Kagen blev beundret af mange, da Team Astrid tog den frem ved årets stafet i Slangerup. 

– Man kan kun være taknemmelig over at bo i en by som Skibby, hvor man har en bager og en konditor som vores, der yder så hjertevarm en støtte til familien, siger Susanne Sørensen.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »