Vis mig dit fund

Vis mig dit fund

Med arrangementet den 5. september på Frederikssund Museum, Færgegården, bliver der en særlig mulighed for at få eksperternes blik på flintøksen eller hjortetaksskaftet, der ligger derhjemme.

JÆGERSPRIS: Kalder alle flintsamlere. Frederikssund Museum indbyder til en aften med ROMUs to flintspecialister. 

Har du flotte flintgenstande liggende på hylder, i skuffer og lommerne. Eller har du netop fundet dit første flintfund – og kunne du tænke dig at vise fundet frem og få en af museets arkæologer til at give deres syn på sagen. Så er arrangementet lige noget for dig. Aftenens to eksperter er Emil Struve (yngre stenalder) og Jens Winther Johannsen (ældre stenalder, dolktid og bronzealder). De to arkæologers samlede viden dækker den mere end 10.000 år lange periode af forhistorien, hvor flint udgjorde et primært materiale i fremstillingen af redskaber. 

Med deres brede viden kan de identificere og sammenligne fund og fortælle om tiden, de stammer fra. Aftenen vil begynde med et kort oplæg fra hver af de to specialister, hvor deres kerneområde præsenteres.

Bagefter vil det være muligt at cirkulere og fremvise fund til de to arkæologer og høre, hvad de kan fortælle om dem.

Alle flintgenstande og redskaber af andre stenarter samt eventuelt knoglemateriale eller genstande af tak med en formodet dateringen til stenalderen er velkomne. 

Andre artikler fra denne uge