Danskerne dropper udlandet i sommerferien

Danskerne dropper udlandet i sommerferien

KULHUSE: Sommerferien 2022 tegnede til, at mange danskere efter flere års coronapause ville finde pas og rullekuffert frem.

Men ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv har de seneste måneders energikrise, krig og inflation lagt en dæmper på rejsefeberen.

I november var 46 procent klar til at rejse udenlands, mens det i april kun var 36 procent. Flere kigger på feriemulighederne inden for landets grænser, og det mærkes tydeligt på landets campingpladser.

Flere på førstegangscamping

På campingpladsen DCU-Camping Kulhuse er bookingerne væltet ind, og her er det tydeligt, at mange helt grønne campister nu har meldt sig på banen.

– Mange nye gæster har været på pladsen for første gang nogensinde her i år, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Camping er ikke bare en dejligt afslappende ferieform, den er også god for pengepungen, og det er der mange, der har brug for og tænker på i øjeblikket, fortæller Susan Vangedal, der sammen med Dennis Vangedal er vært på DCU-Camping Kulhuse.

Campingpladsen er en del af foreningen Dansk Camping Union, hvor telefonerne har været rødglødende siden foråret.

På pladsen i Kulhuse glæder værterne sig over udsigterne til endnu flere campister.

– Vi kan selvfølgelig kun være rigtig glade for, at camping er blevet moderne. Det gør jo også, at der er flere, der kommer og ser, hvor skønt et sted Kulhuse er, fortæller Dennis Vangedal.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »