Cykelrute er sat på stand-by

Cykelrute er sat på stand-by

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I maj 2016 godkendte borgmestrene i Frederikssund, Gribskov, Helsingør, Fredensborg, Hillerød og Halsnæs på et møde, at man ville fremme realiseringen af to cykelruter: ”Nordsjælland rundt” (der involverer alle seks kommuner) og ”Slotsruten” (der involverer Helsingør, Fredensborg, Gribskov og Hillerød).

For at få igangsat udførelsen og formidlingen af ruterne har de seks kommuner sammen haft udbudt en rådgiverydelse om en kommunikations- og skilteplan for de to cykelruter. 

Den fik de respektive kommunaldirektører præsenteret et oplæg til i forsommeren. Her besluttede de, at man skulle fortsættes arbejdet i de enkelte kommuner – såfremt kommunerne hver især kunne finde midlerne til at gennemføre projektet.

Imidlertid er den økonomiske situation i Halsnæs og Frederikssund kommuner i 2018 og 2019 sådan, at der ikke kan findes midler til at realisere projektet. 

Derfor har arbejdsgruppen lagt op til, at der i første omgang kun arbejdes videre med at realisere Slotsruten, hvor de fire involverede kommuner  – Helsingør, Fredensborg, Gribskov og Hillerød – alle har midler til projektet i 2018.

Hvis seks-kommunesamarbejdet om cyklisme stadig har fokus på at realisere cykelruter i Nordsjælland, når der igen er afsat en teknisk anlægspulje i Frederikssund Kommune, så vil ”Nordsjælland rundt” blive indstillet i idékataloget over projekter, som kan udføres inden for puljen.

Andre artikler fra denne uge