Besøg i Kina sikrede nye samarbejdsaftaler

Besøg i Kina sikrede nye samarbejdsaftaler

FREDERIKSSUND KOMMUNE: En række borgmestre, lokalpolitikere og direktører fra kommunerne Frederikssund, Ballerup og  Egedal har besøgt den kinesiske samarbejdsby Wuxi.

I baggagen havde de nye samarbejdsaftaler med storbyen, som kommunerne siden 2007 har haft et tæt samarbejde med. Samarbejdet sker i kraft af det strategiske kommunesamarbejde ”Bycirklen”.

– Besøget cementerede vores gode relation og samarbejde med Wuxi. Vi har samarbejdet i over ti år, og i den periode er det lykkedes os at fremme en række af vores fælles visioner i Bycirklen. Det er blandt andre forbedrede uddannelsesmuligheder og at gøre det attraktivt at drive virksomhed i de tre kommuner, fortæller borgmester John Schmidt Andersen (V), der er formand for Bycirklen i 2018.

– Under turen fik vi også bekræftet af både Det Danske Generalkonsulat i Shanghai og de virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som vi mødtes med derude, at vores politiske relationsarbejde er vigtigt, og at samarbejdet gør en forskel for de danske aktører i Wuxi, fastslår han.

Sundhedssamarbejde

Under besøget i Wuxi underskrev uddannelsesinstitutionen NEXT i Ballerup en samarbejdsaftale med Wuxi City College of Vocational Technology. Målet med aftalen er, at danske undervisere fra NEXT skal efteruddanne de kinesiske lærere samt undervise kinesiske elever i frisørfaget. 

Det er første gang, at der bliver etableret et samarbejde omkring et konkret håndværksfag. Det er også første gang, at der er et kommercielt sigte med en uddannelsesaktivitet inden for rammerne af Bycirklen.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »