Jul på Færgegården

Jul på Færgegården

Duften af gran, kanel og honningkager breder sig ved den gamle færgegård
i hele december, når Frederikssund Museum fyrer op under julestemningen.

JÆGERSPRIS: Der findes mange gode steder, man kan tage hen for at stemme sindet til juletiden. Eksempelvis den gamle færgegård ved fjorden, hvor hele familien kan komme i ægte gammeldags julehumør.

Med juletræssalg, juleskattejagt, adventsbingo og gode gamle julerier inviterer Frederikssund Museum, Færgegården på Færgelundsvej 1 til julehygge i hele december. De fleste af aktiviteterne foregår på særlige weekenddage, mens juleskattejagten ”Krudt og kanel” kan prøves alle dage i december inden for museets åbningstid:

Skattejagt 

Færgegårdens kokkepige har susende travlt op til jul. Hun steger, bager, brygger og koger så al den dejlige julemad kan være klar til juleaften. 

Men Færgegårdsnissen er på spil, og han er en rigtig drillenisse, som elsker fest og ballade.

Han putter salt i kanelsukkeret, kommer krudt i karamellerne og hælder eddike i Færgemandens snaps, så grøden bliver salt, karamellerne springer i luften, og Færgemanden bliver sur på kokkepigen. 

Hvis man vil hjælpe den stakkels kokkepige med at blive klar til jul, skal man have madmod og alle sanser klar, når man skal snuse, føle og smage sig frem hvilke ting, der skal i den gode julemad.

Andre artikler fra denne uge