Vikingemarked på Hammergården

Vikingemarked på Hammergården

Den 29. april afholdes der vikingemarked på Hammergården, der ligger med udsigt over Isefjorden.

 

SKIBBY: Lørdag 29. april kl. 11:00 til 15:30 afholdes der vikingemarked på Hammergården på Hammer Bakke 13 ved Skibby. Det er det første af slagsen.
På ægte vikingemaner vil markedsvikinger sælge deres forskellige varer, blandt andet mjød, smykker, skind og læder.
Børnene kan male deres eget skjold og prøve at ride på ægte islandske heste, mens mor og far kigger på de mange fristende varer fra de forskellige boder. De kan også prøve kræfter med gamle vikingelege, som fedtpind, gå til Island efter sild og hesteskokast.
Et par vikingekæmper vil fortælle om vikingetidens våben, og hvordan vikingerne kæmpede – og så siges det, at der kommer en gal viking for at udfordre høvdingen på vikingemarkedet til kamp om, hvem der skal regere i Hornsherred og over Isefjorden, så måske kan man også opleve en rigtig tvekamp til døden.
Dagen arrangeres i et samarbejde mellem Hammergårdens Friluftsforening, bylaugene for de omkringliggende landsbyer og Frederikssund Vikingespil.
– Hvorfor dog det, kunne man spørge. I bylaugene ønsker man at få nye og spændende aktiviteter til vores hjørne af kommunen, så et vikingemarked er fantastisk, siger Lene Ottesen, formand for Vejleby Bylaug.
Jørgen F. Hansen fra friluftsforeningen mener, at området fortjener at blive brugt meget mere, og at vikingetiden ligger lige for som tema.
– Beliggenheden lige ned til Isefjorden er som skabt til vikinger, vikingeskibe og vikingetræf, så et vikingemarked er det helt rigtige, siger formand for Vikingespillene, Jesper Wittenburg.
Vikingemarkedet åbner kl. 11:00, og kl. 12.00 er der fortælling om vikingernes deres våben og vikingekamp.
Kl. 14.30 følges det op med en fortælling om vikingernes deres våben og vikingekamp.

Andre artikler fra denne uge