Ugens klumme af Tom Lysgaard

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Kulhuse tur/retur 

Jeg har altid været vild med Kulhuse, og Kulhuse havn og strand tiltrækker stadig. I min barndom boede jeg med mine forældre i Ølstykke, og min far og mor tog mig og min søster med til Kulhuse strand for at bade. Det var gode minder og en fast tradition. Her skulle man bade. Min far kastede mig ud i bølgerne, og så var det bare med at komme i gang med at svømme. Det gav mindelser om filmen ”Den store badedag” med Erik Clausen. Minderne hænger ved, og man tager også selv ens egen børn med til Kulhuse, og de nyder det. Historien fortsætter. 

 Fornylig var jeg ude en tur på Kulhuse havn, og mødte iøvrigt den anden klummeskribent Knud Eskesen, som var ude og mærke vejret og bølgerne, og vi fik en god lille snak om Kulhuse. Vejret var koldt, og det regnede, men det forhindrede os ikke i at nyde havnen og bølgerne. Man kan helt tydeligt mærke, at Knud bare elsker Kulhuse, og han kan ikke holde sig fra havnen og bølgerne. 

 Under corona nedlukningen har jeg også måtte søge nye græsgange for at komme ud og røre mig lidt mere, og jeg har derfor meldt mig til et par ture med en mindre cykelgruppe ” Væltepeter øm i røv”, som den navnkundige gruppe hedder. Det er både mænd og kvinder, som cykler ture fra Rejsestalden i Jægerpris gennem Nordskoven, og videre til Kulhuse, og tilbage gennem Nordskoven. Det har været nogen gode ture, og det er fantastisk at opleve roen og naturen helt tæt på. Når man så har kørt de her ture på mellem 30 og 40 km gennem skovterræn, så er der intet bedre end at køre ind til den nye bager cafe Mums på Hovedgaden efter turen, og få en god espresso, og et stykke brød. 

Når jeg så triller hjem med cyklen, så tænker man at man i den grad bor i et smørhul med skov og strand. Man forstår godt at flere vil bo i vores område.

Der er så mange muligheder for gode oplevelser, som venter derude. 

Tom Lysgaard bosat Jægerspris
Foreningsaktiv Jægerspris underducks (Floorball)

samt Jægerspris tennis og padelklub.
Kredsbestyrelsemedlem Venstre Frederikssund/Halsnæs kredsen.
Medlem af Venstres EU udvalg Nordsjælland. 

Deltag i debatten
Share.

About Author