Ugens Klumme af Nanny Kragh Mortensen

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Godt NYTÅR 2022

Hu-hej hvor det går…..vi skulle lige til at vænne os til at skrive 2021 – ja – og hvor længe er det egentlig siden, at vi var nervøse for om vores pc’er kunne klare årtusindskiftet…… åh – jeg ved det godt, det handler vist mest om min alder, at jeg oplever, at tiden går alt for hurtigt:-)

Når det er årsski­fte, er det tid til at overveje året, der er gået – og tænke på, hvad året, der kommer, gerne skal bringe.
I Skuldelev-Selsø Multikulturforening har vi lært, at hvis der er ro omkring coronasituationen, så er der fuldt hus til vores koncerter – dvs ca 100 – og hvis der er lidt betænkelighed, så er vi ca 75 – og når den er helt gal, så aflyser vi jo og aftaler med orkestret, at vi må finde et andet tidspunkt. Det blev til 3 koncerter i 2021. Vi var dog utroligt heldige med vores årlige bankospil, hvor vi mødtes næsten 300 mennesker.
Pga. kommunevalget var bankospillet rykket frem, og det var meget heldigt, så nåede vi det lige før Omikronen kom.
Men man har en del bekymringer udover coronaens hærgen, når man er formand for en forening – i år var det bankospillet. Vi havde pludselig opdaget, at man skulle søge Spillemyndigheden om at afholde, at præmierne ikke måtte overstige bestemte beløb, at der skulle sendes regnskab ind, hvor man skulle opgøre mange forskellige ting f.eks. donationer ……… – ellers ville man få bøde. UPS det gav en del uro.
På en måde er det jo mærkeligt, at man aldrig har hørt om at sådanne regler er indført, før man helt tilfældigt læser i avisen, at en forening er pålagt en bøde! Man kommer uvægerligt til at tænke på, hvor mange love og regler man overtræder helt uvidende. Det skabte en del uro i bestyrelsen – skulle man helt aflyse bankospillet? Men nej, det er virkelig en festdag, hvor rigtig mange lokale kommer og tilbringer hyggelige timer sammen…… og så finder man jo ud af det.

2022 – er et fint årstal.
Før tænkte jeg altid, når tallet var pænt, at det ville blive et skønt år – men 2020 – som jo var et harmonisk, smukt tal – viste sig jo noget anderledes an. Men dybest set ved jeg, at 2022 bliver et år med sjove, hyggelige, tænksomme, tunge, urolige, forvirrede, arbejdssomme, alvorlige, dovne, skønne stunder – for sådan er livet jo. Vi skal vænne os til nye ting – bl.a. kalder klimaet – mere grønt – mindre kød – og hver gang der kommer nye udfordringer tænker jeg : Det orker jeg ikke! og så går der lidt – først siger jeg: NEJ – så Nej – så nej – så måske – så ja – så Ja – og endelig JA, og så er det blevet en del af dagligdagen, som jeg ikke ofrer megen tankevirksomhed. Sådan har det været med mange ting. Det giver da en vis ro at tænke på. Hvis jeg skulle ønske noget for 2022, så håber jeg, at samarbejdet vil udfolde sig positivt alle steder – i familierne – mellem naboer – på gader og stræder – i byerne – på egnene – i Byrådet – ikke fordi vi skal være enige, men fordi vi skal udvise respekt for forskellighed og hinanden.
Og for mit eget personlige vedkommende ønsker jeg, at ham, der lige nu arbejder med min nedbrudte harddisk, finder alt det, som jeg glemte at tage backup af ………….
Tænk engang hvor meget af ens liv, der ligger der på sådan en lille firkantet harddisk, og hvor mange timer, man har brugt på det – og pludselig en morgen er alt væk!!!!
Godt nytår 2022 – jeg håber vi ses i gode, opbyggelige sammenhænge:-)

I mange år var Nanny Kragh Mortensen konsulent indenfor læsning, læse-skrivevanskeligheder og specialpædagogik. Nu hvor hun har masser af tid bruges den på familien, læsning, maleri, slægtsforskning og Skuldelev-Selsø Multikulturforening og Ka— eklubben i Skuldelev. Nanny bor lige midt imellem Skuldelev og Østby.

Share.

About Author