Tro, økologi, og masser af mennesker og musik

Tro, økologi, og masser af mennesker og musik

I dagene 1. til 3. september blev der for sjette gang afholdt TRO – Økologisk Kirkefestival. Det skete med et stort og varieret program.

 

Af Palle Bruselius

 

SÆBY: Årets festival åbnede fredag den 1. september kl. 10:00 med den musikalske dukketeaterforestilling ”Gubben og æslet”, spillet i Halmkirken af Olsens Teater.
Kl. 16:30 åbnede boderne og det kreative værksted for børn. En time efter spillede Klaus og Nina Frederiksen i forbindelse med kunstinstallationen ”En sten, to skyer, tre bomber i Sæby Kirke skabt af kunstnerne Hanne G. og Juan Hein.
Den officielle åbning fandt sted kl. 18:00 med åbningstale af borgmester Carsten Rasmussen og optræden af Danmarks Største Kirkekor – in progress.
Kl. 18:30 gav bandet Øverste Etage koncert. De blev kl. 20:30 efterfulgt af Mathilde Falch & Band, der leverede en overbevisende koncert.
Boderne var naturligvis under størstedelen af festivalen, så man kunne altid få stillet sulten og tørsten.
Lørdagen bød på vandretur i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. Turen gik ud på Sæby-Gershøj-Caminoen, hvor man besøgte tre kirker i området: Sæby Kirke, Gershøj Kirke og Halmkirken på Kirkefestivalpladsen
Der blev også afholdt gospel-workshop i halmkirken for årets konfirmander med Miriam Jul Rasmussen fra gospelbandet Breeze of Gospel og frontfigur i The Gratitude.
Klaus og Siden blev der blandt andet budt på gospel-andagt i Sæby Kirke.
Man kunne desuden møde lokalpolitikerne Grethe Nørtift Saabye (C) og Mikael Ralf Larsen (F) og få en snak om politik, miljø og menget andet.
Bandet STille STunder gav koncert i Ungdomsteltet, ligesom den unge sangskriver Maja Høy gav koncert og duoen Danni Elmo & Julie Aversdorff underholdt.
Søndag åbnede festivalpladsen med salg af morgenmad, så man kunne starte dagen med kaffe og morgenbrød i Halmkirken.
Boderne på festivalpladsen var naturligvis igen åbne.
Der blev budt på koncert for de mindre børn med Sille & Palle, og vinderne i krea-konkurrencen for 3. klasserne i de lokale folkeskoler blev kåret.
Omkring kl. 11:00 var der økologisk gudstjeneste med deltagelse af sangerinden SImone og Festivalkoret. Det foregik naturligvis i Halmkirken.
Fra kl. 12:00 til 15:00 afholdt Sæby Bylaug holder loppemarked med et væld af stander rundt om gadekæret i Sæby.

 

Andre artikler fra denne uge