Tag på lydvandring i skoven

0

SKJOLDUNGERNES LAND: Forestil dig den lille hasselmus, krøllet sammen i sin rede under Bidstrup Skovenes store, nøgne kroner. Her ligger den gemt for vinteren, mens den venter på forårets komme og afslutningen på en syv måneder lang vintersøvn.

Med et splinternyt kunstværk i ørerne, kan man nu rejse med ind i den sovende hasselmus’ drømme, mareridt og visioner. Værket hedder ”Hasselmusens drømme – en spådom” og kan snart opleves i Bidstrup Skovene.

Lydværket er en egnsspecifik skabelses- og undergangsvision, der sender hilsener til både Vølvens Spådom og de gamle sagn om Skjoldungerne, den mytiske kongeslægt, der har givet navn til nationalparken.

Forfatter Hanne Højgaard Viemose har skabt det tekstlige univers og lagt snittet gennem egnens historie fra sagntid over vikingetid og frem til i dag med pile ud i fremtiden, mens den århusianske gruppe Singvogel med Andreas Hansens kompositioner har skabt et sonisk svar på skovens liv og stedets mytologi.

Værket er skabt til at blive oplevet i Bidstrup Skovene, hvor en ny rute er markeret, en rundtur på cirka 4,5 kilometer, der begynder ved Storskoven parkeringsplads.

Den nye vandring bliver officielt indviet med et åbent arrangement den 7. maj, men allerede nu kan man tage til snigpremiere på egen hånd.

Tag til Storskovens parkeringsplads og find skiltet, som står ved den sti, der fører ind i skoven fra parkeringspladsens sydlige side. Her begynder ruten.

På skiltet finder man information om lydvandringen samt en QR-kode, der sender en direkte til lydoplevelsen.

Scan koden, sæt høretelefoner i ørene og bliv ført gennem skoven på en godt 60 minutters rejse ind i hasselmusens vilde, skønne, foruroligende og rædselsvækkende drømme.

Nationalparkens kunstprogram

Lydvandringen er skabt som en del af nationalparkens kunstprogram, som har til formål at undersøge, hvordan kunst kan bidrage med nye indfaldsvinkler og skærpe vores oplevelser af både natur, miljø, videnskab og kulturhistorie.

De enkelte kunstprojekter udspringer af nationalparkens fem indsatsområder: Natur, kulturhistorie, friluftsliv, formidling og erhverv, og spørgsmål, dilemmaer eller opgaver knyttet hertil.

Det betyder helt praktisk, at nationalparken inddrager kunstnere i arbejdet med at gøre natur- og kulturoplevelser tilgængelige, overraskende og attraktive for besøgende.

Det nye lydværk ”Hasselmusens drømme – en spådom” er støttet af Statens Kunstfond og indgår som en del af nationalparkens femårige kunstprogram, som er støttet af Det Obelske Familiefond.

Share.

About Author