Stofrådgivningen Frederikssund Kommune

Stofrådgivningen Frederikssund Kommune

Rådgivningen åbner efter planen den 1. maj.

Af journalist Conny Probst

FREDERIKSSUND: Byrådet har besluttet at hjemtage den sociale og medicinske stofbehandling og har har i den forbindelse afsat midler til klargøring af lokaler, der efter planen slår dørene op 1. maj 2024.

Tilbuddet er placeret på Lundevej 11 i Frederikssund.

Hjælp og støtte

Stofrådgivningen Frederikssund Kommune tilbyder vejledning og målrettet støtte til borgere i Frederikssund Kommune, der har problemer med stoffer og ønsker hjælp til at ændre sine vaner.

Tilbuddets målgruppe er borgere fra 15 år og opefter.

Behandlingens indhold tilrettelægges afhængig af den enkelte borgers personlige mål og behov.

For de unge under 30 år vil der være et særligt fokus på metoder målrettet de unge. Et fokus vil også være at fastholde de unge i behandlingsforløbet bl.a. via gavekort.

Også online

Stofrådgivningen tilbyder behandlingssamtaler mandag-fredag.

Der vil herudover være medicinudlevering mandag og tirsdag formiddag.

For at gøre tilbuddet så tilgængeligt som muligt vil borgerne også kunne få samtaler eller råd og vejledning online.

Frederikssund Kommunes aftale med Novavi om levering af substitutionsbehandling og social stofbehandling er opsagt pr. 30. april 2024.

Det betyder, at alle borgere, der i dag modtager substitutionsbehandling hos Novavi, automatisk overgår til behandling i Stofrådgivningen Frederikssund Kommune fra 1. maj 2024.

Novavi fortsætter med at levere alkoholbehandling til borgere i Frederikssund Kommune.

Stofrådgivningen består af et team på fem medarbejdere: En sundhedsfaglig medarbejder, tre socialfaglige medarbejdere og en teamkoordinator. Herudover er en læge og en psykiater tilknyttet tilbuddet på konsulentbasis.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »