Spis din skov

Spis din skov

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

SKIBBY: Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok  indvier officielt naturlæringsprojektet “Spis din skov” fredag den 24. maj klokken 13 i Nordmandsmosen på Damgårdsvej 15.

Her vil byrådsmedlem Jørgen Bech (V) klippe det røde bånd med deltagelse af børnehaver, skoler og lokale borgere. Spejderne vil tage lærere, pædagoger og børn med ud og prøve aktiviteterne – for til sidst at fejre det med saft og kage ved spejderhytten.

Spejdergruppen Ræven Skibby trop og flok, der siden 1978 har holdt til i Nordmandsmosen i Skibby, fik i foråret 2017 som et pilotprojekt udarbejdet en naturplejeplan/strategi for Nordmandsmosen  af en landskabsarkitektstuderende på Københavns Universitet og Frederikssund Kommunes grønne team.

Læringsøer
Som et led i den udviklingsplan, har Spejdergruppen etableret et naturlæringsprojekt, hvor spejdere og andre frivillige i efteråret 2017 plantede 250 frugttræer og bærbuske i fire områder, kaldet læringsøer. Ved hver enkelt læringsø er det tilknyttet unike og niveaudelte undervisningsmateriale, der kan tilgås digitalt på stedet med Q’r koder opsat på egetræsstolper eller via hjemmesiden www.Spisdinskov.dk og printes hjemmefra.Læringsmaterialet omhandler blandt andet biologi, historie, sprogligt, lege, sange, opskrifter og et kort  over Nordmandsmosen. 

Læringsøerne er jævnt fordelt på en lille kilometer rundt i de 12 hektar natur og danner på forskellig vis ramme for læringen.  

Initiativet til projektet er taget og ledet af Spejdergruppen Ræven Skibby trop og flok med stor hjælp fra forældre og lokale ildsjæle. Projektet er blevet støttet økonomisk af Hedeselskabets medlemspulje samt Friluftsrådet. De gigantiske kampesten stammer fra storkollektivet Svanholm,

– Vi håber meget, at der vil blive taget godt imod projektet  og flere børn, unge og ældre vil benytte området og den nære natur, der på anderledes måder kan give læring og naturforståelse og samtidig gavne den motoriske og mentale sundhed, lyder det fra gruppeleder Brian Petersen. Når de mange træer og buske bærer frugt og bær,  er man meget velkommen til at smage på naturen.

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”39611″ img_size=”800×400″][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »