Skolepatruljer blev hædret

Skolepatruljer blev hædret

[vc_row][vc_column][vc_column_text]JÆGERSPRIS: Mandag morgen stod skolepatruljen trofast ved fodgængerovergangen ved Jægerspris Skole og hjalp eleverne sikkert over vejen. 

Der blev de mødt af repræsentanter fra politiet og kommunen, som var mødt op for at rose patruljerne for deres indsats.

Skolepatruljer i hele Nordsjælland fik ekstra opmærksomhed i sidste uge. Det er Trafiknetværk Nordsjælland, som består af Rådet for Sikker Trafik, politiet og kommunerne, der er gået sammen for at hædre og anerkende den indsats, skolepatruljerne yder.

Gule huer
– Det er vigtigt, at man kan komme sikkert i skole, og det er skolepatruljerne en vigtig del af. Derfor vil jeg gerne sige jer mange tak for indsatsen, sagde borgmester John Schmidt Andersen, der også afslørede, at han selv har været skolepatrulje. 

Derefter delte han gule huer ud til alle 21 skolepatruljeelever på Jægerspris Skole, så de dels bliver endnu mere synlige i morgentrafikken og dels kan holde ørerne varme.

Også politikommissær Nick L. Gall fra Nordsjællands Politi gav eleverne et anerkendende skulderklap:

– Hver dag tager I et stort ansvar i morgentrafikken. Jeres indsats er med til at højne trafiksikkerheden ved skolerne betydeligt, en indsats der er helt uundværlig. Og I gør det, uanset om solen skinner eller om det, som denne uge sidst i januar, er en sur uge. Derfor fortjener I og ros for jeres arbejde, og jeg håber, I vil fortsætte som skolepatruljer.

Skolepatruljer på de øvrige skoler i Frederikssund Kommune har også fået besøg af politiet og kommunen – og har fået en gul hue som anerkendelse for indsatsen. 

På skolerne i Frederikssund Kommune er der i alt knap 200 elever, der står skolepatrulje.

Fakta om patruljerne
Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”38691,38692″ img_size=”800×400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge