Sjællandske ildsjæle modtager støtte til friluftsprojekter

Sjællandske ildsjæle modtager støtte til friluftsprojekter

Ni ildsjæleprojekter i Region Sjælland modtager nu næsten 350.000 kroner i støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der uddeles af Friluftsrådet.

ORØ: I alt 339.800 kroner er på vej til at gøre friluftslivet endnu bedre i Region Sjælland. Friluftsrådets bestyrelse har valgt at støtte i alt ni lokale projekter på Sjælland og øerne, blandt andet en flydende sauna i Vordingborg, en shelterplads ved Tornemark, og en indsats, der skal fange Faxes 7.-9.-klasses elevers interesse for lystfiskeri.

Fælles for alle projekterne er, at de bliver skabt af lokale, frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe nye muligheder for at opleve naturen.

Der bliver uddelt Udlodningsmidler til Friluftsliv flere gange om året. Næste ansøgningsfrist er 1. februar, hvor der kan søges tilskud inden for fire forskellige temaer.

Blandt de ni støtte projekter er Orø Bådelaug, der modtager 36.000 kroner til etableringen af et omklædningsrum og sauna til øens roere, vinterbadere med flere.

Næste frist for at søge tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv er 1. februar 9, og der bliver denne gang uddelt i alt 17 millioner kroner til projekter inden for fire temaer: “Flere ud i den nære natur”: Tilskud til projekter, der skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement.

“Bedre forståelse af naturen”: Tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper.

“Undervisning i naturen”: Tilskud til projekter, der udvikler skolernes muligheder for at afholde undervisningsforløb i større naturområder.

“Bevæg dig i naturen”: Tilskud til projekter, som giver de mindst aktive grupper i befolkningen bedre muligheder for at bevæge sig i naturen.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »