På plakaten i Rejsestalden

På plakaten i Rejsestalden
2. Pinsedag fra klokken 10-13 åbner dørene for bytte-legetøjs-dag.

JÆGERSPRIS: Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn.” Sådan lyder en folkekær sang, og de fleste kan nok sætte sig ind i længslen efter forårets grønne komme. Således også i Rejsestalden, der i hele maj sætter fokus på naturen, der omgiver os. Kom indenfor til workshops, kreative værksteder og repair-café.

Planternes fortælling
Frem til 2. juni kan publikum opleve udstillingen HAVDAL af Jette Ellgaard. På udstillingen vises et udsnit af de planter, som kunstnerens far har indsamlet på slægtsgården, inden han besluttede at forlade den. Hver indsamlet og tørret plante bærer en fortælling i sig af stor kulturhistorisk værdi. Det samlede værk er ikke et portræt af min slægt, men et forgrenet samfundsrelevant og kulturhistorisk portræt, et tidsportræt af en landbokultur og et dansk landskab i forandring.

17. maj klokken 16-18 vil der være mulighed for at møde kunstneren og selv prøve kræfter med indsamlingen. I dialog med Linda Mortansdóttir vil Ellgaard fortælle om- og vise billeder fra hele den kreative proces, fra idé til de endelige værker til HAVDAL. Efterfølgende går vi samlet i skoven, hvor vi hver især kan samle noget med ind, som vi kan skrive en sætning om. For eksempel i forhold til, hvilken betydning objektet har. Det koster 50,- at deltage og med i prisen er snacks og et glas bobler.

Grøn pinse
2. Pinsedag fra klokken 10-13 åbner dørene for bytte-legetøjs-dag og Repair Café. På bytte-legetøjs-dagen kan de mindste gøre et godt byttekup! Ved at medbringe op til fem gode ting fra gemmerne, kan man bytte sig til helt nye legeoplevelser fra det, der i løbet af dagen vil vokse sig til at være én stor pop-up-legetøjsbutik.

Samme dag vil der være repair-café, hvor vakse fiksere står klar til at reparere dine gode, men defekte ting. Har du en jakke med hul i lommen, en oplader med knækket kabel eller er brødristeren stoppet med at lune morgenbrødet? Tag det med, og lad de frivillige fiksere fra Repair Café Frederikssund og Grønne Nabofællesskaber hjælpe med at reparere det igen. Vær opmærksom på, at der kan forekomme ventetid.

Det kreative klubhus
26. maj flytter Sara sit kreative klubhus ind i Rejsestalden. Denne dag dykkes der ned i den magiske skovbund, når der er lysende svampelamper på programmet. Det kræver ingen forudsætninger og det er for både børn og voksne. Også alle dem, der synes, at de er u-kreative. For som Sara siger.

– Kom bare du! Ingen bliver vurderet, målt eller vejet i Det Kreative Klubhus. Her skaber vi os… Sammen.

Det er muligt at læse meget mere om arrangementerne på https://rejsestalden.frederikssund.dk/Kalender, hvor det også er muligt at tilmelde sig arrangementerne.

Andre artikler fra denne uge