Sammenlagt forening på første tur

Sammenlagt forening på første tur
Vejret var ikke det bedste, men det blev ikke desto mindre til en interesssant aften på den første kirkevandring efter sammenlægningen af Bramsnæs og Hvalsø historiske forening.

LEJRE: Bramsnæs og Hvalsø historiske forening havde deres første arrangement efter sammenlægningen af de to foreninger, med en fortsættelse af Bramsnæs løbende kirke- og kirkegårdsvandringer.

Denne gang foregik det i Kirke Sonnerup, og denne gang også med Rye – Sonnerups præst gennem mange år Birgit Svendsen, som også denne gang fortalte levende og varmt om kirkens meget interessante historie, fra 1100-tallet til i dag.

Bagefter var der kirkegårdsvandring, hvor deltagerne blandt andet så stenen fra 2. Verdenskrig med en omkommet frihedskæmper og en kendt sten med sognefoged Anders Mogensen som deltog i Treårskrigen 1848 – 1851 og blev hædret med Dannebrogskorset for sin indsats i krigen.

– Selv om det regnede havde vi alligevel en god og meget interessant aften, og vi glæder os til næste besøg, der formodentlig bliver i Kirke Hyllinge, som også har en spændende historie og en interessant kirkegård, siger Bjarne Holm fra Bramsnæs og Hvalsø Historiske Forening.

/TS

Andre artikler fra denne uge