Mordbrand og offentlige fruentimmere

Mordbrand og offentlige fruentimmere
Gitte Bergendorff Høstbo i samtale med Niels Nielsen, der er formand for Historisk Forening for Skibby-egnen. Foto: Søren Skov.

SKIBBY: Der var bemærkelsesværdigt mange forbryderfjæs i Sognegården onsdag aften den 10. maj, hvor Historisk Forening for Skibby-egnen havde forårets sidste foredrags-arrangement.

Og her tænkes selvfølgelig ikke på de cirka 55 tilhørere, men på illustrationerne til Gitte Bergendorff Høstbos foredrag ”Forbrydelsens ansigt”, der byggede på bogen af samme navn, som hun er medforfatter til.

Gitte Bergendorff Høstbo, der også er tidligere formand for Historisk Forening i Slangerup, gengav en række af de barske, rørende og rystende menneskeskæbner, som forbryderbilleder fra perioden 1850-1920 har fastholdt i en brøkdel af et sekund – fra barnemord og mordbrand til løsgængeri og livet som offentligt fruentimmer.

Efter kaffepausen gik Gitte Bergendorff Høstbo tættere på og bragte eksempler fra lokalområdet omkring Skibby, hvor især en skæbne fra Bonderup Old gjorde indtryk.

Manden nåede at være i indsat i landets forskellige fængsler næsten 40 år i løbet af sine 69 leveår. Han fik ingen børn, hvorfor der ikke kan have været efterkommere i Sognegården denne onsdag aften.

Historisk Forening slutter sæsonen sammen med sin søster-forening i Frederikssund, når medlemmerne tager på en udflugt den 4. juni, hvortil alle pladser er booket for længst.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »