Middelaldermarked på slottet

Middelaldermarked på slottet

Middelalderen har en stor tiltrækningskraft for mange. Det er blandt baggrunden for det store middelaldermarked, der afholdes på Jægerspris Slot. Bag markedet står sognene i Frederikssund Provsti.

 

JÆGERSPRIS: Der er lagt op til en festlig dag ved Jægerspris Slot den 10. juni, når slotspladsen og slotsparken omdannes til et stort middelaldermarked.
Du kan tage med på en tidsrejse til det Herrens år 1517, når sognene i Frederikssund Provsti arrangerer et stort middelaldermarked ved Jægerspris Slot.
Der er fri entré og masser af aktiviteter, musik og gøgl for hele familien.
I Slotsparken vil der fra klokken 11:00 være et program spækket med underholdning.
Du kan blandt andet opleve en falkoneropvisning, et teaterstykke og bueskydning, mens der på slotspladsen dagen igennem vil være en masse boder, hvor du blandt andre kan møde Frederikssund Museum, der tropper op med urter mod orme og prutter.
Du kan også komme til sværd-workshop hos Slotsparkens Friskole, få lavet en portrættegning af den lokale kunstner Xenia Michelsen eller smage en Luther Øl .
Markedet arrangeres i samarbejde med Frederik den Syvendes Stiftelse, Kulturhuset Rejsestalden, Grevinde Danner Gruppe, og Jægerspris Amatør Scene.
Middelaldermarkedet er en del af fejringen af 500 året for reformationen. Derfor byder markedet også på en række historiske personer, som fortæller om samtiden, og om hvordan reformationen blandt andet handlede om, at alle mennesker er lige for Gud.
Markedet er derfor tænkt som et folkeligt arrangement helt i Luthers ånd.
Da der kan blive rift om parkeringspladserne opfordres lokale gæster til at komme på gåben eller cykel. Der kan handles i boderne med Mobilepay og kontanter.

 

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »