Så er der Kulturnat igen: Blå Nat 2017

Så er der Kulturnat igen: Blå Nat 2017

Det er ved at være tid til årets Blå Nat – kulturnatten – i Jægerspris. I år finder den sted fredag den 2. juni.

 

Af Palle Bruselius

 

JÆGERSPRIS: I år fejres den tilbagevendende kulturnat, Blå Nat, fredag den 2. juni kl. 16-22:00. Hovedgaden forvandles til gågade fra Vinkelvej til Lejrvej i tidsrummet 15.00-22:00, hvor du kan finde gode tilbud i byens butikker hele aftenen og gå på opdagelse i det mangfoldige Dannermarked, som foregår på den afspærrede del af hovedgaden.
På markedet kan du blandt andet møde Jægersprislejren, som tager dig med ud at køre i en pansret mandskabsvogn. Eller dit lokale bibliotek, hvor du kan hygge dig med forskellige aktiviteter.
Kulturhuset Rejsestalden holder åbent fra kl. 10:00, og her kan du blandt andet se erotiske tegninger af Ib Spang Olsen, drikke en øl, høre en masse musik med blandt andre The What, Westfall & Grand og Niels Sømand og overvære årets Kulturstok blive uddelt.
I år er det blevet meget nemmere at parkere. Det kan ske gratis i Jægersprislejren.
Blå Nat arrangeres i et samarbejde mellem Jægerspris Netværk og Rejsestalden.
Jægerspris Netværk står for markedet, koordinering og vejlukningen. Rejsestalden står for PR, koordinering og sceneprogrammet.
Jægerspris Netværk kører to barer, som financierer musikken og mad til de frivillige, og Rejsestalden kører én bar, som finansierer al PR. Sådan hænger det hele sammen.
Det Bar´ i Orden. Rejsestaldens bar betjenes af staldfolket og holder åben i tidsrummet kl. 16-22:00
Musikken starter kl. 16:00 med Niels Sømand, der spiller Blå Nat i gang. Derefter følger Baunehøj Efterskole, som underholder med musik og ord fra en arbejdsom vinter. Her kan høres eksempler fra Forfatter- og Musiklinjefag samt Teatermusik og fritidsband. Inden for genre som pop/rock, soul/folk, blues og grunge/rock.
Baunehøj Efterskoles elevkor (100 elever) underholder traditionen tro med rytmisk kor. Siden følger The What med flere.
Kl. 19-21:00 afholdes der fernisering på udstillingen med Ib Spang Olsens erotiske tegninger
Kl. 20:15 uddeles årets Jægerspris Kulturstokpris.
Dannermarkedet afholdes på Hovedgaden fra Vinkelvej til Lejrvej, omkring Rejsestalden og på parkeringspladsen ved Aldi og Fakta. Der bydes på aktiviteter, inspiration, tilbud, sanseoplevelser, konkurrencer og meget mere.
Jægerspris Bibliotek byder på både en konkurrence of forskellige aktiviteter.
Se alle aktørerne og deres aktiviteter, som løbende bliver opdateret i programmet, på www.rejsestalden.frederikssund.dk
Billedet er fra sidste års Blå Nat.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »