Michael Stoltze i Sønderby Kulturhus

Michael Stoltze i Sønderby Kulturhus

SØNDERBY: Mere end nogen har biologen Michael Stoltze været med til et gøre biodiversitet til en folkesag. 16. maj kommer han til Sønderby Kulturhus med fascinerende historier om insekternes forunderlige liv – og masser af inspiration til, hvordan vi selv kan være med til at skabe en rigere natur der, hvor vi bor.

De vilde haver breder sig i parcelhuskvartererne. Kommunerne lader græsset gro på rundkørsler og friarealer, og dybt inde i stenbroen breder selvgroede byhaver sig med aktivistisk støtte fra beboere.

Biodiversitet er ikke længere et fremmedord, men nærmest en folkesag.

– Mit budskab er, at der er masser, vi selv kan gøre, fortæller Michael Stoltze.

Tredje bog på vej

Selv har han i høj grad været med til at skubbe på udviklingen.

Efter en mangeårig karriere i blandt andet Danmarks Miljøundersøgelser og Danmarks Naturfredningsforening valgte han i 2014 at flytte tilbage til barndomsøen Bornholm.

Her har han slået sig ned midt i øens vildeste natur inde i Almindingen, fået fingrene i egen muld og – sammen med sin partner Mona Klippenberg – sat sig for at inspirere os andre gennem foredrag, skribentvirksomhed og nogle vidunderligt illustrerede og inspirerende bøger.

Deres første udgivelse – Sommerfuglehave – blev i 2021 efterfulgt af bestselleren ”Biodiversitet – Sådan skaber vi en rigere natur”, som for alvor har gjort Michael Stoltze til en efterspurgt foredragsholder.

Deres næste bog – om insekter – er i trykken og udkommer til juni.

Spændende historier, flotte billeder og masser af inspiration er også, hvad man kan forvente, når Michael Stoltze gæster Sønderby Kulturhus.

– Min indfaldsvinkel er mere at sige: Prøv lige at se, vi har altså en masse natur, vi kan gøre noget, og det behøver ikke at ende skidt, der er løsninger og der er muligheder. Og vi får selv større livskvalitet ved at engagere os i det, er budskabet fra Michael Stoltze.

Andre artikler fra denne uge