Masser af teater i kommunen igen i år

Masser af teater i kommunen igen i år

Til september indtager Frederikssund Teaterfestival kommunen med teater til alle aldre. Teatret lever nemlig i bedste velgående i Frederikssund Kommune, og både talentudvikling og priser er en del af det lokale teaterliv.

 

JÆGERSPRIS/FREDERIKSSUND: Det er de lokale teaterentusiaster og aktører, der i samarbejde med Frederikssund Kommune står bag teaterfestivalen. Sammen har de skabt programmet til årets teaterfestival.
Teater foregår oftest live, og publikum sidder tæt på skuespillerne og kan se, lugte og mærke, når der svedes og spyttes. Når det er godt, opstår der stor respekt over for skuespillerne, som tør og kan levere scener, der sætter spor i bevidstheden. Den oplevelse for borgere i alle aldre mulighed for at få, når Frederikssund Teaterfestival finder sted i uge 38.
Igen i år vil der være teater i børnehuse og på skoler, og som noget nyt vil der også være teater for konfirmander og på omsorgscentre og der vil være både udendørs og indendørs teater for interesserede borgere.
En af de forestillinger, man kan opleve under Teaterfestivalen i uge 38 er gadetaterforestillingen ’Sherlock Holmes og Dronningens Kronjuveler’, som bliver opført af Dansk Rakkerpak, som også stod bag den storslåede og humoristiske åbning af Aprilfestivalen i Frederikssund i 2015.

 
Teater og fællesskaber
Jægerspris Amatør Scene (JAS), SlangerupScenen og Vikingespillet har i flere år formået at tiltrække nye og holde fast i gamle dedikerede amatørskuespillere, som hvert år laver forestillinger, der trækker fulde sale.
Fælles for de tre foreninger er passionen for det sociale samvær, som livet på og bag de skrå brædder giver.
I 2017/18 er de tre foreninger gået sammen om et fælles talentprogram, støttet af Frederikssund Kommunes Fritidsudvalg. Talentprogrammet skal give unge mellem 14 og 18 år mulighed for at udforske teatret som professionel levevej.
Det lokale professionelle teater, TeaterTasken, har ligeledes sammensat et forløb, hvor de unge vil komme omkring skuespillets teknikker i løbet af 40 uger.
Undervisningen kommer til at foregå i den gamle ParkBio, som TeaterTasken er flyttet ind i og nu er ved at transformere til ParkTeatret.

 

Det gode værtskab
I april 2017 vandt Frederikssund Børneteaterforening og bestyrelsesformand Grethe Olsen Årets Arrangørpris, som uddeles af Kulturkongen.dk. Prisen gives til en formidler, der giver turnerende teaterfolk en ekstraordinær god behandling.
Det er teatrene selv, der indstiller og vælger, hvem denne ærefulde pris skal gå til.
– Det gode værtsskab var jo netop et af vores mål med Aprilfestivalen, som vi var værter for i 2015. Så det gør mig da stolt, at det er et ry, vi har uden for kommunegrænsen og jeg ønsker Frederikssund Børneteater et stort tillykke med denne velfortjente pris, siger borgmester John Schmidt Andersen.
Frederikssund Teaterfestival skabes i et samarbejde mellem Jas (Jægerspris Amatørscene), Slangerupsscenen, Frederikssund Vikingespil, Frederikssund Børneteater og Frederikssund Teaterforening, Frederikssund Bibliotekerne, Danske Seniorer samt TeaterTasken/ParkTeatret, Kulturcrew og Frederikssund Kommune.
Festivalen er støttet af Fritidsudvalget med 20.000 kroner. Elever i 5. og 8. klasse og flere af kommunen børnehuse samt omsorgscentre vil opleve teaterforestillinger i uge 38.
Programmet for festivalen i uge 38 er ved at tage form og offentliggøres medio august.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »