Frederikssund helt i top med erhvervsvenlighed

Frederikssund helt i top med erhvervsvenlighed

Det bliver ved med at gå fremad for Frederikssund Kommune, når organisationen Dansk Byggeri tager temperaturen på danske kommuners erhvervsvenlighed.

 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Der er grund til begejstring. Frederikssund Kommune er nemlig avanceret hvert eneste år siden 2012 (82. plads) og er i 2017 nået op på en 3. plads i Danmark. Dermed haler Frederikssund voldsomt ind på de jyske kommuner, og har endda overhalet Herning og Holstebro, der traditionelt ligger højt i sådanne undersøgelser.
– Jeg kan naturligvis kun glæde mig over, at vi er nået så langt med at forbedre vores erhvervsvenlighed. Vi har gennem vores arbejde i den kommunale erhvervsservice, ErhvervPlus, skabt en nem og overskuelig indgang for virksomhederne til kommunen. Samtidig har vi opbygget en rigtig god dialog med vore virksomheder, og vi er lykkedes med at omsætte den dialog til konkrete politiske beslutninger til gavn for virksomhederne i kommunen. Vi har blandt andet afskaffet dækningsafgiften og byggesagsgebyret, opprioriteret byggesagsbehandlingen, og så er vi de bedste i Danmark til at udlicitere inden for det tekniske område, forklarer borgmester John Schmidt Andersen (V).
I 2016 fik Frederikssund Kommune en 10. plads i undersøgelsen. Fremgangen til en 3. plads i 2017 skyldes blandt andet afskaffelsen af dækningsafgiften og korte sagsbehandlingstider.
Også forhold som kommunens evne til at få nyledige i arbejde, størrelsen af de kommunale investeringer og ikke mindst partnerskabsaftalerne med byggeriet og industrien om at sikre tilstrækkeligt med praktikpladser til de unge på erhvervsuddannelserne har haft betydning for den samlede 3. plads.
Den gode placering betyder også, at Frederikssund Kommune er den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland.

 
Top 5 i 2017

1. Billund
2. Vejen
3. Frederikssund
4. Holbæk
5. Holstebro

 

 
31 parametre måles
Undersøgelsen er baseret på måling af 31 forskellige parametre for, hvordan det er at drive virksomhed i kommuner landet over.
Oplysningerne i undersøgelsen er således især hentet hos Danmarks Statistik, kommunale regnskaber eller andre offentlig kilder og i mindre grad via spørgeskemaer udsendt til kommunerne.

 
Historik
Frederikssund Kommunes placeringer i Dansk Byggeris årlige måling af erhvervsvenligheden:

2017: nr. 3
2016: nr. 10
2015: nr. 13
2014: nr. 47
2013: nr. 48
2012: nr. 82

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »