Lions Skibby fejrer 40 års jubilæum

Lions Skibby fejrer 40 års jubilæum

Lions Club i Skibby blev startet i 1976. Et lokalt medlem af Lions Værløse så en mulighed for en lokal klub. Nu kan den fejre 40 års jubilæum.

 

SKIBBY: Der skulle findes 20 medlemmer, inden klubben kunne blive godkendt af Lions International. Det lykkedes, for sidst i 1976 havde man de 20 medlemmer, og man arbejdede på at blive chartret 5. marts 1977.
Det foregik på Skuldelev kro. Her var man så heldige, at verdenspræsidenten fra Brasilien, var på besøg i landet. Han og mange højtstående medlemmer fra kabinettet deltog.
Klubben fortsatte med at mødes 1. og 3. mandag i hver måned på Sønderby Kro. Efter nogle år flyttede man møderne til Venslev kro og holdt så kun møde 1. mandag i hver måned.
Senere flyttede man til Bed and Breakfast i Bonderup, hvor man selv skulle lave maden. Det sluttede hurtigt, og man flyttede igen til Sønderby kro, hvor klubben har holdt til siden.
Den første aktivitet, Lions Skibby planlagde, var en tombola, der skulle løbe af stablen op til julen 1976.
Det var ikke let, da næsten ingen havde prøvet det før. Der blev købt gevinster ind, og et medlem havde en gammel lastbil, hvor man placerede gevinsterne. Tromlen var et udlån fra Skibby Idræts Klub.
– Det var hundekoldt at stå og sælge lodder. Vi fik nogle papkasser at stå på, det hjalp lidt. Vi fik udsolgt af lodder, og vi har stadig den aktivitet kørende. Siden har vi haft mange andre aktiviteter såsom travløb, platter, kalender, julelotteri og vinsalg med videre, som har givet os mulighed til at støtte den lokale Idrætsunions Ungdomslederpris, pensionister på højskole, bankospil for pensionister, og så sent som sommeren 2016 havde vi en ung pige i Australien på ungdomslejr, fortæller klubbens sekretær Mogens Nielsen
– Det har altid været spændende at tilrettelægge og udføre aktiviteter. Det har givet mange gode forbindelser og samtaler. Vi har et rimeligt opland, hvorved vi kan tjene penge til vort arbejde med at hjælpe. Vi skal ikke sammenligne os med de store klubber fra de store byer, der har flere tusinde mennesker i oplandet, fortæller han videre.
Klubben håber stadig at finde nye aktiviteter, men man skal hele tiden tænke på aktiviteternes art, så det ikke konkurrerer med lokale klubber.
Lions Skibby
– Vi har, og har altid haft et godt sammenhold, med mange gode aktiviteter, gode klubmøder og et årligt firmabesøg. Der ser vi, hvordan virksomheden fungerer og får en gennemgang af driften. Derefter finder vi et sted at spise.
– I vores unge dage, havde vi også fester, hvor vi hyggede os med dans og fællesspisning. Vi har stadig vor julefrokost og vort kartoffelmøde, hvor vi får en god gang grillmad, og hvad der hører sig til. Samtidig er det afslutningen på klubåret, fortæller Mogens Nielsen.
Klubben har i årenes løb haft 73 medlemmer igennem klubben. To chartermedlemmer (oprindelige medlemmer – red.) er stadig med. Der har igennem årene været 27 præsidenter. Den siddende præsident, Steen Hejnfelt, har siddet flere perioder og er samtidig det eneste medlem, der er gået videre i systemet og stadig sidder i kabinettet.
Klubben er så småt i gang med at få nye, unge medlemmer i klubben, hvilket bliver en af de store opgaver i fremtiden.
Jubilæet
Det er helt indlysende, at jubilæet vil blive fejret på Sønderby kro, hvor der afholdes reception den 4. marts fra kl. 12:00-15:00.
Medlemmer fra de omliggende klubber er inviteret sammen med medlemmer af Lions Kabinettet.
Borgmester og presse er også inviteret, ligesom lokale medlemmer med ledsager selvfølgelig også er inviteret til receptionen. Dagen slutter med en festmiddag.
I forbindelse med 40 års jubilæet har Lions Skibby besluttet at sætte 40.000 kroner af til donationer.
– Vi har annonceret i Lokalavisen, hvor vi opfordrede læserne til at søge tilskud til relevante formål. Hver ansøgning bliver behandlet seriøst, men vi forbeholder os ret til en vurdering af den enkelte ansøgnings relevans, forklarer Mogens Nielsen, der forventer, at man har de fire ansøgere til pensionisthøjskole i Tisvilde i maj måned.
– Efter vurdering forventer vi at kunne uddele de resterende beløb til relevante mennesker, som måtte have behov, så omgivelserne kan se, hvad Lions midlerne går til.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »