Kvinde overfaldet af to omstrejfende hunde

Kvinde overfaldet af to omstrejfende hunde

Af Conny Probst

KIRKE HYLLINGE: Ønsket om at gå en tur på Østre Digevej blev noget af et mareridt for en kvinde fra lokalområdet. Kvinden og hendes mand (der ikke ønsker at få deres navn i avisen), fortæller her om forløbet og om de frustrationer, de sidder tilbage med. 

– Jeg ser to store hunde – en brun meget aggressiv hund og en sort hund – løbe rundt på vejen. De sætter i løb hen mod mig. Jeg vender ryggen til de fremstormende hunde, holder mine hænder foran mig og er helt passiv. To gange puffer den brune hund til mig, vender om og løber igen tilbage. 

Grebet af angst fortsætter kvinden ind på Åsen for at søge om hjælp. Hundene kommer retur og ved det tredje angreb får hun et kraftigt bid i den ene balle af den brune hund.

– Så beslutter jeg mig at løbe alt, hvad jeg kan. Jeg når frem til et hus på Åsen, hvor jeg banker hårdt på døren. Heldigvis bliver døren åbnet hurtigt. Jeg braser ind, og beboerne får lukket døren, alt imens de to store hunde står kraftigt gøende udenfor.

Kvindens mand bliver alarmeret og sammen kontakter de politiet og beretter, hvad der er sket. De bliver bedt om at kontakte nærmeste skadestue og derefter kontakte politiet igen, så der kan optages rapport. På skadestuen i Holbæk bliver der taget fotos af biddet, og den forskræmte kvinde får en stivkrampeindsprøjtning.

Detaljeret rapport
Efterfølgende har parret fremsendt en meget detaljeret beskrivelse af hele hændelsesforløbet til Midt- og Vestsjællands Politi. Med både fotos fra hospitalet, navne og telefonnumre på en række vidner samt navnet på ejeren af de to omstrejfende hunde.

– Min kone har stadig ondt efter angrebene. Men det værste er den psykiske påvirkning. Hun har svært ved at sove og er blevet bange for hunde, fortæller hendes mand.

Ingen ressourcer
Parret er også frustrerede over, at politiet ikke har kapacitet til at gå videre med sagen.

– Politiet har meddelt, at de ikke har mandskab til at tage sig af vores anmeldelse, med mindre der er tale om drab. Vi er blevet bedt om at mobilisere flere kræfter i området og anmelde alle forhold, der har noget med hundene at gøre. Eventuelt selv at kontakte hundeejeren og få en snak med vedkommende.

– Vi fik en lang snak med en sagsbehandler fra Skadecenter Roskilde Politi. Vedkommende fortalte, hvor frustrerende det var at sidde og lægge nyindkomne sager i bunker – ved siden af alle de andre bunker fra de foregående år. 

– Al disponibelt personale, der ellers skulle tage sig af opklaring af sager som for eksempel den, vi havde anmeldt, var udkommanderet til at passe på landets ”politikere” under valgkampen. 

– Vi er meget forargede over, at man politisk har bestemt, at politiet skal passe på politikere og lade hånt om borgere, som har brug for hjælp, siger de – og gyser ved tanken om, hvad der kunne være sket, hvis det var et barn, de to store hunde var gået til angreb på.

Andre artikler fra denne uge

Tak Anja!


Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti (O) På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig

Læs mere »