Kommunen skal finde 163 millioner inden nytår

Kommunen skal finde 163 millioner inden nytår
Borgmester John Schmidt Andersen og resten kommunalbestyrelsen skal nu ud at finde 163 millioner i en fart.

Det kan meget vel ende med at blive en sparejul i Frederikssund i år, oplyser DR. Kommunalpolitikerne bliver i aften præsenteret for et større sparekatalog, efter at det står klart, at der mangler 163 millioner kroner i kassen.

 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Pengene skulle være hentet som indtægter fra salg af byggeretter i kommunens nye bydel Vinge, der er under opførelse og på sigt skal huse 20.000 nye borgere. Problemet er bare, at kommunen har budgetteret med indtægterne i 2017 og dermed i realiteten allerede brugt pengene, før de lå i kassen.

Kommunens pengekasse er så presset, at administrationen har udarbejdet et sparekatalog, så politikerne kan forsøge at finde det trecifrede millionbeløb, fortæller Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) til DR.

– Det er rigtig mange penge, men vi er nødt til at deale med det, og vi har nogle redskaber, vi kan rode med, så jeg er meget betrygget ved det, men det er da ikke fordi, at det er en ønskesituation.

Det er langt fra normalt, at en kommune ved udgangen af et budgetår konstaterer, at der mangler 163 millioner i kassen, vurderer professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve.

– Det er et ualmindeligt stort fejlskøn at have på et område, hvor man trods alt burde have en vis forventning og viden om, hvor mange byggeretter man rent faktisk kan sælge, siger Bent Greve.

Han bakkes op af forskningschef og kommunalforsker ved Danmarks Medie- og journalisthøjskole, Roger Buch, der undrer sig over, at man har ladet så stor en del af den kommunale økonomi basere sig på indtægter fra byggeudvikling.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »