Klap et lam i påsken

0

SKIBBY: Påskelørdag 16. april åbner 40 danske fåreavlere dørene og byder alle inden for til Fårets dag. 

Der fødes mange lam i de danske fårebesætninger netop omkring påske Derfor er Fårets dag en unik mulighed for at opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring. Læmmeperioden er årets højdepunkt som fåreavler, hvor de fleste får hele deres produktion. Hvem bliver ikke glad af at se dikkende haler på lam der dier, og høre lam og får, der kalder på hinanden?

Valnøddegården
På Ventevej 6 i Skibby holder familien Jørgensen – som den eneste gård i Nordsjælland –  åbent hus på gården og inviterer til besøg i både stald og butik i tidsrummet mellem klokken 10 og 14. 

Her kan man møde Gotlandske pelsfår og deres lam. Besætningen består af 15 får, en vædder og en masse små sorte lam, der løber omkring på foldene. 

– Vi forsøger at få et par lam ind i stalden sammen med deres mor, så det bliver muligt at komme helt tæt på dem. De vil nemlig helst være uden for på foldene og spise frisk græs, fortæller familien.

På Valnøddegården er der også en stor flok høns, man kan snakke med. Gården drives med bæredygtighed som hovedmål, og i gårdbutikken er der mulighed for at købe forskellige produkter lavet af egne grøntsager og frugter samt uldgarn af eget uld, spundet på dansk spinderi.

Og mon ikke der også bliver serveret en lille kop kaffe eller te.

Lam 2
Share.

About Author