Kan Vejdirektoratet gøre livet surt for trafikanterne?

0

Af Conny Probst

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I Fagbladet Ingeniøren er der et interview med bestyrelsesformanden for Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg. Her fortæller han blandt andet, at der efter hans mening er lovgrundlag for at genere bilister på den gratis konkurrent, Kronprins Frederiks Bro, hvis trafikken på Kronprinsesse Marys Bro stadig udebliver.  

Brugerne skal nok forsage den gamle gratisbro i selve Frederikssund, og køre syd om byen via den ny bro, som koster 14 kroner at krydse, mener han. 

Og skulle han alligevel tage fejl, er Vejdirektoratet faktisk lovmæssigt forpligtet til at sende ham trafikken, siger Leif Tullberg til Ingeniøren:

– Vi har ikke adgang til den store værktøjskasse. Det har Vejdirektoratet og ministeren, og det blander jeg mig ikke i. Men loven er meget detaljeret, og der står ikke bare, at direktoratet kan lave forskellige trafikale hindringer for at få folk over på den nye bro. Der står faktisk, at det skal de gøre.

– Jeg tror på, at vi kan komme derhen uden. Men hvis det ikke holder, og der om tre eller fem år ikke er biler nok, er Vejdirektoratet i samarbejde med ministeren forpligtet til at sørge for, at der kommer biler nok, fortæller bestyrelsesformanden til Ingeniøren. 

Står det til troende?
Artiklen har fået det forhenværende medlem af Folketinget, Stefan G. Rasmussen, Frederikssund til at skrive et brev til trafikministeren og til Folketingets Transportudvalg.

Heri udbeder han sig deres vurdering af de ”udtalelser/påstande, som den statsansatte formand for Vejdirektoratets selskab “Fjordforbindelsen Frederikssund”, er citeret for i Fagbladet Ingeniøren.

Han beder minister og transportuvalg om at bekræfte, at Leif Tullbergs udtalelse om, at “Vejdirektoratet er forpligtiget til at sende ham trafikken” er en korrekt fortolkning af loven.

Stefan G. Rasmussen slutter sin henvendelse med nedenstående ønske:

” Hvis bestyrelsesformandens udtalelser ikke er til troende, vil jeg anmode ministeren om at irettesætte den statsansatte bestyrelsesformand øjeblikkelig ”
Foto: Steen Westh
Foto: Steen Westh
Deltag i debatten
Share.

About Author