Havnebadet er et skridt nærmere

Havnebadet er et skridt nærmere

I begyndelsen af september udskrev Frederikssund Kommune en konkurrence, hvor rådgivningsfirmaer kunne byde ind med forslag og ideer til et havnebad. 17 bød på opgaven.

 

 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Fire rådgivningsteams er blevet prækvalificerede til konkurrencen om at blive totalrådgivere på de tkommende havnebad i Frederikssund. Prækvalifikationen betyder, at firmaerne nu bliver inviteret til at komme med endelige forslag til udformningen i en projektkonkurrence.
– Det er meget tilfredsstillende, at hele 17 rådgiverteams bød ind på opgaven. Det vidner om en kæmpestor interesse for at udvikle det nye kulturtilbud i Frederikssund Kommune.
– Vi har valgt fire teams med virkeligt stærke kompetencer og stor erfaring inden for byggeri af denne type, fortæller Morten Skovgaard (V), formand for kommunens fritidsudvalg.
Fra indbydelsen til konkurrencen fremgår det, at opgaven er at skabe et velfungerende, smukt og idérigt Kultur- og Havnebad, som et nyt byrum ved Frederikssund Havn. Havnebadet skal kunne rumme op til 80 personer på samme tid.
Anlægget skal give mulighed for ophold, solbadning, svømning, vandaktiviteter, leg og undervisning i/ved vand. Anlægget skal kunne rumme vinterbadning, sauna samt mulighed for svømeundervisning.

 

Jury skal bedømme
De fire udvalgte rådgiverteams indgår nu i en projektkonkurrence med forhandling.
Rådgivernes endelige forslag skal afleveres i slutningen af november, hvorefter en jury bestående af Fritidsudvalget samt en person fra både Frederikssund Ny Initiativråd og A.P. Møller-fonden vil kåre en vinder.
Herefter er det op til Byrådet at tage stilling til en endelig kontrakt med det vindende team.
A. P. Møller Fonden bidrager til projektet med 8,2 millioner kroner, Friluftsrådet bidrager med 300.000 kroner, mens byrådet har afsat knap 8,3 millioner kroner i anlægsmidler til projektet.
Havnebadet forventes færdigt i sommeren 2019.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »