Budgetaftale i Frederikssund er på plads

Budgetaftale i Frederikssund er på plads

Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Borgernes Liste og SF har indgået budgetaftale for 2018-2021.

 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Budgetaftalen gælder 2018 og overslagsårene 2019-2021. Borgmester John Schmidt Andersen (V) glæder sig over aftalen:
– Budgetaftalen betyder, at vi kan fortsætte den meget positive udvikling af Frederikssund Kommune. Kommunens økonomistyring er god, vi har fokus på en effektiv drift, og der er også skabt plads til at løfte kernevelfærd for børn, unge og ældre.
– Vi fastholder Byrådets vision for idrætsbyen og planerne om et nyt hovedbibliotek på Fiomagrunden med en forudgående borgerinddragelse, og i 2019 anlægger vi endelig en asfalteret cykelsti til Kulhuse.
– Jeg ærgrer mig over, at Socialdemokratiet og Enhedslisten har valgt at stå uden for i år. Men glæder mig samtidig over, at det gennem et meget konstruktivt forhandlingsforløb igen er lykkedes at få lavet en aftale, der har bred politisk opbakning i Byrådet, siger John Schmidt Andersen.
Med den indgåede budgetaftale for 2018 spares der omkring 10 millioner kroner, svarende til 0,4 procent af de samlede driftsudgifter og er fortrinsvis administrative effektiviseringer.
Der er kommet 86 høringssvar.
Skattesatser for 2018 i Frederikssund Kommune:
Personskat: 25,3 procent.
Grundskyldspromille: 32,5
Kirkeskat: 0,96 procent.
Der er ingen dækningsafgift af erhvervsejendomme.
Som en del af budgetaftalen er personskatten i 2018 sat ned med 0,1 procentpoint i forhold til 2017.

 

Tilfredse partier
Venstre er meget tilfredse med endnu en bred budgetaftale for 2018, fortæller Hans Andersen.
– Kommunen har en sund økonomi. Det giver mulighed for at sætte personskatten ned i 2018. Skatteborgerne skal mærke, at det går godt. Vi prioriterer fortsat kernevelfærden som ældre og børn, og vi investerer fortsat i hele kommunen med børnehus i Skibby, idrætscenterdannelse i Jægerspris og Idrætsbyen.”
Lars Thelander Bostrøm fra Dansk Folkeparti er glad for, at kvaliteten på ældreområdet bliver hævet ved, at der bliver tilført flere midler og at man blandt andet får kigget rengøring af skolernes toiletter efter i sømmene.
– De konservative er glade for, at budgetforliget sikrer et fornuftigt driftsoverskud, der gør det muligt at investere i både kultur, idræt, børn, unge og ældre, lyder der fra Ole Søbæk. Lokale virksomheder og borgere betaler således fra 2018 mere end 25 millioner kroner mindre i skatter og afgifter end i 2014.”
Fra Tom Lysgaard, Borgernes Liste lyder det blandt andet: – Idrætscenter i Jægerspris og Kulhusecykelsti i ét hug med asfalt fra 2019. Vi fastholder Idrætsbyen i Frederikssund med fase 1 inklusive svømmehal, forområde, adgangsveje med handicapadgang.
– SF lægger vægt på budgetaftalens øgede forebyggelse for børn og unge gennem omlægning af psykologbetjeningen PPR, udvidelse af åben anonym rådgivning og en styrket mulighed for at vælge to-lærer-ordning i skolerne, siger Poul Henrik Hedebo.
Budget 2018 og overslagsårene 2019-2021 skal 2. behandles af Byrådet onsdagden 11. oktober kl. 18:00.”
Foto: FrederikssundKommune

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »