DEBAT: Socialdemokraterne er imod at skabe et A-hold og et B-hold

DEBAT: Socialdemokraterne er imod at skabe et A-hold og et B-hold

LÆSERBREV
Af Susanne Bettina Jørgensen
Byrådsmedlem Frederikssund, A
Magnoliavej 20, 3630 Jægerspris

 

Helt som forventet forstår Hans Andersen fra Venstre ikke, at man sagtens kan sikre valgfrihed og værdighed i ældreplejen uden at alt skal privatiseres. Og det er da også helt ok. Der skal være plads til forskellige synspunkter.
Men jeg vil alligevel nok en gang præcisere, at socialdemokraterne bestemt går ind for valgfrihed, og at vi i den forbindelse har argumenteret for, at godkendelsesmodellen i forhold til hjemmehjælpsleverandører, er en god model og langt bedre end udbudsmodellen.
Godkendelsesmodellen giver nemlig kommunen alle muligheder for at vurdere, om de private leverandører lever op til kommunens standard. Gør de ikke det, kan kommunen opsige samarbejdet med dem.
Socialdemokratiet bliver ved med at stå på, at værdighed i ældreplejen gælder for alle ældre. Vi vil ikke være med til at skabe et A-hold og et B-hold i vores kommune.
Der er mange ældre, der ikke har ressourcer eller helbred til at vælge og tilkøbe ekstra hjælp. Og det er lige netop disse mennesker, der kommer i klemme, når private leverandører må dreje nøglen om, fordi de erfarer, at de ikke kan tjene penge på pleje og omsorg.
Så ja, Hans Andersen, jeg mener helt klart, at pleje og omsorgsopgaver løses bedst og mest trygt for borgerne, når kommunen har opgaven.
Og jeg mener også, at der altid har været en unfair konkurrence mellem offentlige og private leverandører, netop fordi, at den kommunale leverandør altid, uanset hvad, skal stå klar til at overtage opgaverne, når de private går konkurs.
Socialdemokraterne lægger desuden stor vægt på løn og ansættelsesforhold, og her er kommunen helt klart foran på point, når vi taler om pleje og omsorgsområdet.
Så endnu en gang kan jeg konstatere: Socialdemokraterne er imod udlicitering af pleje- og omsorg, og her er vi ikke enige med Venstre.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »