Mød fjordens både

Mød fjordens både

Frederikssund Museum inviterer til maritimt sjov for børn og deres voksne i efterårsferien.

 

 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Når ungerne smider skoletasken i gangen og for en uges tid kan holde efterårsferie, betyder det ofte bedre tid til at være sammen om fælles aktiviteter med familien.
På Frederikssund Museum på Færgelundsvej 1 er der gode muligheder for at tage børnene med ud og mærke efteråret og samtidig være sammen om gode oplevelser med historien. Ikke mindst den historie, der knytter sig til livet ved fjorden.
Dengang man ikke kunne gå i supermarkedet, men måtte tage ud på Roskilde Fjord i joller og pramme for at fiske, stange ål eller skyde ænder.
Alle hverdage i efterårsferien kan man se de gamle både og møde bådebygger Lasse Vestergaard, der fortæller om, hvordan man byggede joller og sejlede med dem. Man kan også gå på skattejagt på museet efter gamle dages fjordmad, knytte seje knob, bygge sin helt egen jolle og give den sejltur i museets bassin.
Tirsdag den 17. og onsdag den 18. oktober kl. 11:00 til 14:00 viser vodbinder Henry Leo Pedersen, hvordan man laver et gammeldags fiskegarn.
Efterårsaktiviteterne på Frederikssund Museum er et led i projektet Fjordens fartøjer, som har til formål at bevare og formidle bådebyggertraditioner langs Roskilde Fjord.
Der er åbent fra den 16. til 20. oktober. Alle dage kl. 11:00 til 14:00. Børn og unge under 18 år kommer gratis ind.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »