H.K.H. Kronprinsen åbner Naturens Dag

H.K.H. Kronprinsen åbner Naturens Dag

5. klasse fra Bramsnæsvigskolen skal  sammen med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen skyder Naturens Dag i gang. Den nye miljøminister, Lea Wermelin, er også med til åbningen.

KIRKE HYLLINGE: Stejle bakker, dybe dale, den bugtende strand og udsigt til Roskilde Fjord. Ejby Ådal er en naturscene ud over det sædvanlige og udgør i år rammen for åbningen af Naturens Dag den 2. september 2019.

Her skal 5. klasse fra Bramsnæsvigskolen  på Elverdamsvej 204 sammen med Kronprinsen og miljøministeren blandt andet bestige en skrænt og krydse en bæk. Alt sammen med et unikt kig til fjorden.

H.K.H. Kronprinsen har én gang tidligere åbnet Naturens Dag. Det var i 2013, hvor Hans Kongelige Højhed blandt andet fortalte om ansvaret og glæden ved give naturen videre til sine børn.

– Børn ved jo ikke, at naturen ligger der, medmindre de voksne tager dem væk fra tegnefilm og spil og viser dem, hvad naturen kan bruges til. Og jeg får selv fornøjelsen af at genopdage det hele på ny, fordi jeg pludselig oplever det hele igen gennem mine børns øjne, sagde Kronprinsen dengang.

Dagen varer en uge
Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser. 

Og på trods af navnet, så varer Naturens Dag faktisk en hel uge. 

I løbet af ugen efter åbningen vil knap 200.000 børn fra skoler og institutioner komme ud i naturen. Naturens Dag kulminerer søndag den 8. september, hvor der forventes i omegnen af 300 offentlige arrangementer med 50.000 deltagere i hele landet.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »