Gør noget – få det godt

Gør noget – få det godt

FREDERIKSUND KOMMUNE: Kommunen tilbyder et gratis 12 ugers forløb med titlen ”Gør noget – få det godt”. Det er for mennesker, der har kræft, eller som for nylig har afsluttet behandling for kræft.

Både som patient og som færdigbehandlet, kan man få følelsen af at være overladt til sig selv med hverdagsproblemer, man ikke tidligere kendte til. For disse mennesker kan forløbet være til gavn.

Formålet med forløbet er, at deltagerne afprøver og mærker den store betydning, som meningsfulde aktiviteter har for et velafbalanceret hverdagsliv.

Deltagerne mødes i grupper en gang om ugen i to timer. En gruppe kan bestå af op til 12 personer.

En ergoterapeut sikrer, at man kommer igennem en række relevante temaer. Men det er deltagerne, der skaber indholdet via dialog, gensidig støtte og udveksling af erfaringer.

Praktiske øvelser i hverdagens gøremål kan indgå som en del af møderne. Der er ikke tale om fysisk træning.

Tilbuddet kan stå alene, men det kan også være et supplement til Kommunens eksisterende tilbud ”Til dig, der har kræft”.

Forløbet starter den 26. februar. Inden da vurderer en ergoterapeut, om borgeren kan forvente at få gavn af at deltage.

Derudover er der tre individuelle samtaler; en indledende samtale, der foregår i borgerens hjem, en midtvejssamtale og en afsluttende samtale.

Samtalerne bruges til afstemning af forventninger og individuel vejledning, så borgeren får så stort et udbytte af at deltage, som muligt. 

Interesserede kan kontakte Forebyggelse og Træning på 4735 2070 på hverdage mellem klokken 8 og 10.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »