Fors A/S: Ingen fare for vandmangel

Fors A/S: Ingen fare for vandmangel

LEJRE: Mange steder i Danmark bliver der advaret mod potentiel vandmangel.

Men forsyningsselskabet Fors A/S, der blandt andet leverer vand til vandkunderne i Lejre, melder ud, at der på nuværende tidspunkt ikke er fare for vandmangel.

– Som det ser ud lige nu, kan vi opretholde vores normale kapacitet sommeren over. Men tænk over dit vandforbrug lige nu. Som altid opfordrer vi til at spare på vandet. Det gælder hele året rundt. Netop for at værne om vores værdifulde grundvand, så der er nok til de kommende generationer, siger vand- og varmechef Steffan Alexander Thule Madsen fra Fors A/S.

Spareråd

Selv om der på nuværende tidspunkt ikke er fare for at miste det kolde, friske vand i vandhanen eller turen under bruseren, så har Fors A/S alligevel nogle spareråd, der altid er værd at følge, når hedebølgen rammer.

Fem gode spareråd i sommerheden:

1. Undlad at vande din græsplæne. Den skal nok blive grøn igen.

2. Brug en vandkande eller en siveslange, når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker. Vandslangen er en vandsluger, som bruger 12 liter vand pr. minut.

3. Undgå at vande om dagen, hvor det meste vand fordamper, før det når planterødderne.

4. Store havepools bruger rigtig meget vand. De største bassiner bruger lige så meget vand, som en enkelt dansker bruger på et halvt år. Du kan eventuelt bruge et soppebassin – eller endnu bedre: Hop en tur i vandet.

5. Hvis der skulle komme en byge, kan du samle regnvand fra taget i en regnvandstønde, det kan du bruge til at vande med i stedet for at bruge drikkevand til blomsterne.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »