Få en hornfisk på krogen

Få en hornfisk på krogen
Hornfiskene er på vandring fra Atlanterhavet mod Østersøen, hvor de senere skal gyde. Men inden da kan man sagtens fange en del af dem. Foto: Fishing Zealand

JÆGERSPRIS: Søndag 12. maj fra kl. 10:00 til kl. 13:00 kan du og familien få en spændende dag på jagt efter den kærkomne sæsongæst fra de varmere himmelstrøg – hornfisken.

Arrangementet henvender sig til alle uanset erfaringsniveau, dog får man mest ud af dagen, hvis man har prøvet at styre en fiskestang før. Der stilles alt tænkeligt fiskeudstyr til rådighed, og du hjælpes godt i gang med lystfiskeriet. Du er naturligvis også velkommen til at medbringe dit eget fiskegrej. En guide fra Fishing Zealand, er klar til at hjælpe med at rigge fiskegrejet til og give tricks til at overliste hornfisken samt måder at tilberede den på hjemme i køkkenet.

Der er derfor lagt op til en hyggelig fisketur med mødested ved parkeringspladsen ved Baunehøjgaardsvej 4, 3630 Jægerspris fra kl. 10:00.

Gyder i Østersøen

Hornfiskene er på vandring fra Atlanterhavet mod Østersøen, hvor de senere skal gyde. Hornfiskene færdes tæt på land, og er et relativt let bytte for lystfiskerne. Hornfiskene er sjove at fange, da de fighter godt. Samtidigt er de gode spisefisk.

Dagens fisketur sker i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune og Fishing Zealand. Arrangementet er ganske gratis at deltage i. Er du mellem 18 år og pensionsalder, skal du huske at indløse det statslige fisketegn. Børn og unge er naturligvis velkomne i selskab med voksne.

Der er plads til 15, der fisker på Tandstumpen. Tilmelding sker til Jesper på flyfishingtours@gmail.com via først-til-mølle princippet og deadline for tilmelding er lørdag 11. maj 2024. Såfremt arrangementet er fuldt booket, vil Fishing Zealand afholde lignende arrangementer i de øvrige medlemskommuner.

/TS

Andre artikler fra denne uge