Elever vinder tur til Kina

Elever vinder tur til Kina

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Fem elever fra Frederikssund Kommune skal til efteråret på besøg i Kina sammen med 13 elever fra Ballerup og Egedal Kommuner. Turen har de vundet i en konkurrence, som Bycirklen arrangerer.

Eleverne, der alle går i 8. klasse, har deltaget i konkurrencen ved at skrive en personlig ansøgning på engelsk, som fortæller lidt om dem selv, og hvorfor netop de fortjener en tur Wuxi i Kina. 

Alle kommunens 8. klasser har haft mulighed for at deltage, og i alt syv klasser fra henholdsvis Ådalens Skole, Trekløverskolen og Slangerup Skole har deltaget.

Glade vindere
De fem vindere blev kåret af formand for Uddannelsesudvalget, Morten Skovgaard. Vinderne blev:

Rebecca Kronborg Duris fra Ådalens Skole. Hans Christian fra Slangerup Skole afd. Kingo. Simon Pagh fra Ådalens Skole. Felippa Yanjia Andersen og Jennifer Vilhelmsen Klippert fra Trekløverskolen afd. Marienlyst.

Fire af de fem elever var til stede ved udnævnelsen af vinderne og alle fire blev meget glade og overraskede, da deres navne og begrundelsen for at de vandt, blev læst op.Siden 2007 har kommunerne i Bycirklen haft et samarbejde med byen Wuxi i Kina. Samarbejdet har ført til flere fælles projekter og elevudvekslinger på tværs af landegrænserne, hvor skolekonkurrencen spiller en central rolle. Det er andet år i træk, at Frederikssund Kommune sender fem elever på udveksling i venskabsbyen Wuxi. Eleverne skal bo hos kinesiske familier og følges med deres unge i skole. Inden rejsen får de nogle timers undervisning i kinesisk sprog og kultur på Borupgaard Gymnasium.

Når eleverne kommer hjem fra Kina, skal de dele ud af deres erfaringer til de andre elever fra deres klasser, men også til de elever, der går i 7. klasse nu, og som har mulighed for at deltage i næste års konkurrence.

Andre artikler fra denne uge